Operasjonssentralen i Kristiansund ble varslet om brannen ved Smøla ungdomsskole på Dyrnes klokken 06.09 mandag morgen.

- Slet med vannforsyningen

Politiet skrev på Twitter at brannvesenet slet med vannforsyningen på stedet. Klokka 07.30 hadde brannvesenet fått vannforsyning fra sjøen.

Den ene fløyen som huser administrasjonen ved skolen ble totalskadd i brannen.

- Det var kraftig brannutvikling i starten, men det ser ut som brannvesenet fikk kontroll og de hindret videre spredning, sa operasjonsleder Tove Anita Asp i Møre og Romsdal politidistrikt mandag formiddag.

Brannen spredde seg videre

Tidlig mandag morgen opplyste politiet at flammene slo gjennom taket. Det skal ikke ha vært folk i eller ved bygningen.

Politi og ambulanse ble forsinket fordi de måtte ta ferje til øya like ved grensa til Sør-Trøndelag.

- Det ble meldt om kontroll etter at brannvesenet hadde opprettet et brannskille og fokuserte på å redde det tilknyttede bygget som ikke var i brann. Men like etter klokka 10.00 brøt det ut en brann i himlingen på dette bygget, forteller brannmester Kjetil Iversen ved 110-sentralen i Nordmøre og Romsdal.

Privatperson varslet om brannen

Klokka 10.18 ble det meldt om kontroll på brannen i himlingen på det andre bygget.

- Nå jobbes det med etterslukking, sier Iversen.

Wenche Farstad, journalist i lokalavisa Nordvestnytt, er på stedet. Hun sier at taket på den ene fløyen har rast sammen.

Hun forteller videre at det var en privatperson som varslet om brannen. Brannmester Iversen ved 110-sentralen bekrefter opplysningene.

- Brannen ble varslet av en privatperson klokka 06.08. Vanligvis skal slike kommunale bygninger ha automatisk varsling, men jeg vet ikke hva som er årsaken til at det ikke var det i dette tilfellet, sier han.

Krisemøte klokka 16

Rektor Marit Neerland Hopshaug sier at det ikke blir skole for noen av elevene mandag.

- Det går ikke an å drive skole der i dag. Jeg er på vei til rådhuset for å møte den administrative ledelsen, sier rektoren til Adresseavisen.

Elever ved Bakkamyra barneskole ble transportert til Nordsmøla skole, mens ungdomsskoleelever ble sendt til Smølahallen. Barn ved Brattvær barnehage fikk tilbud i andre barnehager, skriver Smøla kommune på sine nettsider.

Beredskapsledelsen i Smøla kommune ble samlet umiddelbart etter varslet brann. Beredskapsledelsen og enhetsleder ungdomsskole, barneskole og barnehage hadde et møte klokka 12.00 på Smøla rådhus for videre planlegging. Kriseledelsen møter ansatte ved Smøla ungdomsskole kl. 16.00 på Smøla rådhus.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Skolen var overtent da brannvesenet startet slukking. De hadde problemer med vanntilførsel, men fikk etter hvert brukt sjøvann. Foto: Wenche Farstad /Nordvestnytt
Taket på administrasjonsfløyen raste sammen da Smøla ungdomsskole brant mandag morgen. Foto: Wenche Farstad /Nordvestnytt