Den franske basehopperen (38) som torsdag kveld ble meldt savnet etter et basehopp fra toppen av Hårstadnebba i Sunndal er nå hentet ut av Norsk luftambulanse og brakt ned. Mannen ble hentet ut klokken 11.30 i dag skriver politiet i Nordmøre og Romsdal i en pressemelding.

Onsdag opplyser lensmann Hallvard Vermøy i Sunndal at det var franske Olivier Damien Gonthier som omkom. Han ble 38 år gammel.

- Ikke uvanlig oppdrag

Gonthier ble søndag erklært antatt omkommet, etter vurdering fra en lege som satt i redningshelikopteret da mannen ble lokalisert på 1200-1300 meters høyde.

Tidligere mandag sa operasjonsleder Rolf Anders Kårstad til Adresseavisen at oppdraget fortsatt var utsatt. Han forklarte at to personer ville være i aksjon når det først kom i gang: Én person som blir med helikopteret og en annen som står nede ved koordineringspunkt og holder kontakten.

- Det er dessverre ikke et uvanlig oppdrag for oss. I utgangspunktet skal ikke dette være veldig krevende.

Fjerde som omkom

Basehopperen er den fjerde mannen som dør og hentes ut fra fjellet siden 2002, skriver Adresseavisen. I august 2002 omkom en mann fra Molde, også han ble hengende i veggen i flere dager.

I august 2007 omkom en mann fra Australia under et hopp fra Langrabbpiken, nabofjellet til Hårstadnebba, og i juni 2011 omkom en basehopper fra New Zealand.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.