Mannskaper fra Røde Kors er tirsdag kveld på vei inn i Trollheimen fra Rindal for å lete etter det polske paret.

De to, en mann og en kvinne, var på vei fra Gjevilvasshytta til Trollheimshytta tirsdag da de ringte politiet og varslet at de ikke greide å komme fram før det ble mørkt. Operasjonsleder Rolf Anders Korstad ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt opplyser at de klokken 19.45 tirsdag kveld varslet om at de var kommet bort fra den merkede løypa.

Politiet har fått opplyst at de skal være godt utstyrt med varme klær, mat og sovepose, men har ikke telt. De oppgav en GPS-kurs som viser at de har krysset fylkesgrensa fra Sør-Trøndelag til Møre og Romsdal, men har en god strekning igjen å gå før de kommer til Trollheimshytta.

Det er ikke flyvær med regn og tåke og mørke, opplyser operasjonsleder Korstad. Det blir derfor ikke satt i gang noen stor leteaksjon før i morgen tidlig dersom de ikke blir funnet i natt.

Mannskapene fra Røde Kors kjører bil til Gråsjøen, må ta seg over vannet med båt før de må gå siste stykket inn til Trollheimshytta. Røde Kors regner derfor ikke med å være på Trollheimshytta før ved midnatt. Deretter skal de ta seg oppover i fjellet i mørket på let etter de to polakkene.