- Jeg er skjelven, sier Siv Åsengen, som kjørte rett i steinraset i Sunndal.

Det var like etter klokken 21 steinraset gikk like ved rasoverbygget i Klingurda ved Gjøra i Sunndal.

- Greide ikke stoppe

- Jeg kjørte oppover da jeg plutselig kjørte over noen steiner, jord og busker i veibanen. Jeg bremset ned - og plutselig lå den store steinen rett foran meg på veibanen. Jeg hadde ikke nubbetjangs til å stoppe - og jeg kjørte rett i den, sier Siv Åsengen, som skulle sørover igjen etter å ha besøkt kjæresten i Sunndal.

Steinen, som også knuste en midtdeler, hadde trolig akkurat kommet. Det skal også ha gått en eller flere steiner over veien og i Driva.

- Jeg og flere med meg hørte at det gikk flere steiner etterpå også, så det var brukbar aktivitet opp i fjellsida her. dette var en ekkel opplevelse, sier Åsengen, som konkludeerer med at hun var heldig midt opp i dette.

Veien er åpnet

- Nå er jeg skjelven, så jeg kjører ikke sørover i kveld.

Det har den siste tiden kommet store mengder nedbør - og det var trolig kuldegrader opp i fjellsiden, som har mye porøst fjell. Det var bare fire grader i dalbunnen ved rasstedet.

Det ble køer på begge sider ved rasstedet, men planen er å åpne rasstedet i alle fall i en fil, for å få unna køene. Deretter vil den største steinen som sperre inngangen til det ene rasoverbygget, bli fjernet.

- Veien ble ryddet og åpnet igjen klokken 22.44, opplyser trafikkoperatør Svein Grytdal ved Vegtrafikksentralen.

Det blir satt ut rasvakter i natt, og geolog vil tirsdag vurdere situasjonen nærmere.

Rasoverbygg

- Det var entreprenøren Svevia, som har vegkontrakten der, som meldte fra. Vegen er nå fullstendig stengt, sa trafikkoperatør Pål Olufsen ved Vegtrafikksentralen like ved 21.30-tiden.

Ifølge politiet gikk raset ved et rasoverbygg.

Siv Åsengen var skjelven etter å ha krasjet med steinblokken. Her sammen med kjæresten Erling Melien. Foto: Tommy Fossum