Det melder NTB.

Italieneren har erkjent straffskyld for drapet på den 40 år gamle mannen, som opprinnelig er fra Todalen i Surnadal. Han nekter imidlertid straffskyld for drapsforsøk på den 35 år gamle mannen som overlevde angrepet lørdag på Etterstad i Oslo, men fikk alvorlige skader. Den siktede har tidligere hatt et forhold til 35-åringen.

Fikk stikkskader

Ordfører i Surnadal, Lilly Gunn Nyheim, åpnet kommunestyremøtet i går med å fortelle at den drepte mannen opprinnelig er fra Todalen i Surnadal, ifølge Tidens Krav. Kommunens omsorgsgruppe er i kontakt med mannens familie.

– Det vi har nå er en foreløpig siktelse, og den kan bli endret til overlagt drap. Det vil vi gjøre en vurdering på i løpet av onsdag formiddag, sier Egil Kulseth, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til TV 2

En nabo til samboerparet ble vitne til det som skjedde. Til VG Nett forteller Mai-Linn at hun hørte banking og skrik i oppgangen.

– Jeg så en platinablond kvinne løpe ned trappen. Det skjedde så fort, så jeg skjønte at det var noe dramatisk på gang.

Hun forteller at 40-åringen var påført alvorlige stikkskader i ansiktet og halsen. Samboeren (35) var også skadet, og var ifølge naboen i sjokk.

Politiet har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten fra Etterstad-drapet, men vil av hensyn til etterforskningen ikke si noe om innholdet.

Kledd som kvinne

Ifølge TV 2 sto den siktede og ventet utenfor leiligheten til samboerparet da de to kom hjem fra ferie på Gran Canaria. Da de kom ut av heisen, skal han ha angrepet dem med et stikkvåpen.

Den siktede mannen skal ha vært iført en langhåret, lys parykk og kvinneklær, blant annet en leopardmønstret jakke, under angrepet.