Han har fått flere anonyme tekstmeldinger om at han i respekt for prosessen bør vurdere å trekke seg.

– Jeg har veldig tro på at vi skal få bygd et sykehus og få til de omstillingene som skal til i foretaket. Men jeg er helt innforstått med at om min legitimitet skulle være trukket i tvil, så har ikke jeg noe grunn til å bruke tid på å få til noe i Møre og Romsdal, sier han til NRK.

Ingunn Golmen, som representerer ordførerne og rådmennene på Nordmøre, mener det er klokt av Kinserdal å gjøre en slik vurdering.

– Det er han selv som ene og alene vet hva som er sagt og gjort i denne saken. Dersom han sitter med en følelse av at han har gått fram på en uklok måte, slik som en del av oss andre også kanskje mener, kan det være fornuftig av ham å trekke seg, sier hun.

Hun mener han særlig bør vurdere å trekke seg på grunn av måten han håndterte kontakten med tidligere administrerende direktør Astrid Eidsvik i forkant av hennes innstilling.

– Han la jo et klart press på henne for å få henne til å gå for ei spesiell tomtelokalisering. Det er ikke heldig at en styreleder blander seg inn i innstillingen til en direktør på den måten, mener Golmen.