- Vi kan bekrefte at vi har pågrepet en mann som er mistenkt i saken. Han blir nå tatt inn til avhør, opplyser jourhavende Merethe Falkevik ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Den mistenkte i saken er pågrepet på grunn av sin tilknytning til stedet, og også på bakgrunn av vitneavhør som er gjort gjennom dagen. Avdødes identitet er fortsatt ikke kjent klokka 15.40 søndag ettermiddag.

- Jeg kan ikke si mer om mistenktes forhold til avdøde, eller om det har vært en hendelse mellom disse to som har ført til pågripelsen. Jeg vil  heller ikke oppgi alder eller bosted på mistenkte, sier Falkevik til adressa.no.

Løslatt

Mannen ble løslatt søndag kveld.

- Politiet vil gjennom ytterligere etterforskning arbeide for å avklare hans rolle i saken, sier politiadvokat Merethe Falkevik i en pressemelding.

Lokale teknikere i Kristiansund-politiet har bedt om bistand fra Kripos, som var ventet til byen søndag kveld.

Viktig å identifisere

Politiet i Kristiansund kjenner altså ikke avdødes identitet, men håper å få svar på dette om kort tid.

- Dette er viktig, også med tanke på den videre etterforskningen. Våre teknikere har jobbet på stedet siden mannen ble funnet, men har så langt ingen konkrete spor i saken.  De lokale teknikerne har bedt om bistand fra Kripos, som vil være i Kristiansund i kveld, sier operasjonsleder.

Dødsårsaken er foreløpig ukjent og det vil bli begjært obduksjon av mannen.

Funnet av forbipasserende

Det var klokka 10. 00 i formiddag at tilfeldig forbipasserende fant mannen. Han lå livløs i en skrent ved Dalegata på Nordlandet i Kristiansund. De forbipasserende fikk varslet politi, og lege kom til stedet. Etter kort tid ble mannen bekreftet død.

Stedet der mannen ble funnet ligger i nærheten av et boligområde. Det er satt opp sperringer på et større område rundt funnstedet.

Mistenkelig dødsfall

- Politiet anser dette som et mistenkelig dødsfall, og holder foreløpig alle muligheter åpne. Vi har startet full etterforskning, og lokale teknikere har bedt om bistand fra Kripos, opplyser operasjonsleder Leif E. Bergem-Ohr ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til adressa.no.

Etter at mannen ble erklært død, ble området sprerret av, samtidig som teknikere og etterforskere satte i gang med sine undersøkelser.

- Vi gjennomfører også avhør av vitner i området, opplyser operasjonsleder.

Det vil ifølge politiet bli begjært obuksjon av avdøde.

Vurderer bistand fra Kripos

- Vi har foreløpig valgt å ikke be om bistand fra Kripos, men dette blir vurdert opp mot funnene vi gjør, opplyser operasjonsleder. Han vil på dette tidspunktet i etterforskningen ikke kommentere om mannen har synlige skader, eller om han kan ha vært utsatt for noe kriminelt.

- Det er det for tidlig å si noe om.

Mannens identitet og alder er så langt ikke kjent, og politiet har ingen klar formening om hva som kan ha tilstøtt mannen.

Ber om tips fra publikum

- Vi ønsker tips fra publikum som har vært i området i natt eller i morgen- og formiddagstimene, sier operasjonsleder Bergem-Ohr.

Politiet er interessert i opplysninger om observasjoner i området, særlig fra Nordlandet sentrum i området Dalegata/ Bjørnehaugsveien natt til søndag eller søndag morgen.

Tips kan meldes til tlf.02800 eller 71 58 90 00.

Mannen ble funnet ved bunNen av skrenten, som ligger ved rundkjøringen i Dalegata på Norlandet. Foto: Håkon Bloch
En mann er pågrepet etter funn av en død mann under mistenkelige omstendigheter i et boligområde i Kristiansund. Foto: Håkon Bloch / NTB scanpix
Krimteknikere ble sendt til stedet. Foto: Håkon Bloch / NTB scanpix