– Da jeg så bildene fra funnet så kjente jeg igjen brettene med en gang, og er nesten 100 prosent sikker på et dette stammer fra et innbrudd i vår butikk i 2010, sier Arild Waage hos P.F. Waage i Ulsteinvik til Namdalsavisa.

Brettet som lå øverst, og som ble fotografert av familien til Svein Hagen, var fylt med juksesmykker.

– Dette var et utstillingsbrett som vi fikk fra en av våre leverandører, og relativt verdiløst. Jeg tipper at brettene lenger ned i sekken er tomme, og at tyvene har tatt med seg de smykkene som hadde en verdi og dumpet det som var verdiløst på et sted der ingen ville finne dem, sier han.

Kopiene er så lik ekte smykker, at man må nesten være ekspert for å se forskjellen.

– Det er tydeligvis tyven som har lagt igjen de falske smykkene.

Men sikker på at det bare var juksesmykker i funnet er han ikke før politiet får undersøkt innholdet i posene skikkelig. Ifølge lensmannen på Sula vil det tidligst skje i løpet av onsdag.

Selv om det skulle vise seg at verdien av funnet ikke var så stor som først antatt, er Waage veldig glad for at posene med smykker ble funnet.

– Først av alt er det en fantastisk historie med funnet som ble gjort mens de lette etter ved. En annen viktig ting er at dette kan være et viktig spor for politiet for å finne dem som sto bak dette og flere andre innbrudd hos gullsmeder i distriktet, sier han.

Blant annet ble det gjort et innbrudd hos en konkurrent samme natt i 2010 som det var innbrudd hos dem.

– Man kan tenke seg at den andre posen som ble funnet inneholder brett fra det innbruddet, sier Waage.