Litt før kl 19.30 kom helikopterert fra Helitrans som skal bistå i slukkingsarbeidet. Foto: Markus Derås Eriksmoen

Ifølge Lars Marius Andreasen i 110-sentralen i Møre og Romsdal, har brannvesenet kontroll på brannen 21.00 tirsdag kveld.

- Helikopteret tok en siste tur over området for en halvtime siden, sier Andreasen.

Etterslukningsarbeid

Politiet i Møre og Romsdal meldte på Twitter om en brann i terrenget på Hostegga i Aure kommune 15.53.

Skog- og lyngbrannen på fjellet Hostegga på Ertvågøya i Aure, spredte seg raskt over et større område utover ettermiddagen.

Det er nå kontroll på stedet, og brannvesenet driver med etterslukningsarbeid i området.

Til sammen kjempet tolv brannmannskaper fra Aure og Tustna mot flammene. Et brannhelikopter fra Helitrans ble bedt om å bistå i slukningsarbeidet to timer etter de første mannskapene var på stedet.

Klokken 19.15 ankom helikopteret og fikk startet med slukkingen.

Rask spredning

Brannområdet var klokken 16.45 over 100 ganger 100 meter stort. Etter den tid spredte brannen seg og ble større i omfang.

- Brannen sprer seg raskere enn ønsket, og situasjonen forverrer seg stadig, sa Kjetil Iversen i 110-sentralen i Møre og Romsdal.

Terrenget i området er bratt og ujevnt, noe som gjorde det vanskelig for brannmannskaper å komme frem. Flere mannskaper gikk et stykke tl fots.

Lokale brannmannskaper fra Aure og Tustna ble tilkalt, og de kom seg delvis opp med et kjøretøy med slukkeutstyr. De forsøkte å slukke brannen med vann hentet fra et tjern i nærheten.

Ingen bebyggelse

Brannvesenet mottok flere henvendelser om brannen fra publikum, og den første meldingen ble mottatt klokken 15.22.

Brannen skal ha vært langt unna bebyggelse.

- Det er ikke noe fare for liv og helse som vi vurderer det, sa operasjonsleder Jan Helge Kjøl i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Minner om bålforbud

Sindre Kongshaug i 110-sentralen kan ikke si noe om årsaken til at brannen har oppstått. Han ber likevel folk om å være ekstra forsiktige.

- Det er et generelt bålforbud mellom 15. april og 15. september. Med det fine været vi har hatt nå så må man være forsiktig. Det sier seg selv, sier Kongshaug.

Til sammen tolv lokale brannmenn fra brannvesenet i Aure har jobbet på brannstedet, som er bratt og ulendt. Et brannhelikopter ankom stedet like etter klokken 19.00. Foto: Markus Derås Eriksmoen
Bildet viser brannområdet 19.15-tiden tirsdag kveld. Foto: Helitrans
Et bilde helikopteret har tatt viser omfanget av skog- og lyngbrannen. Foto: Helitrans
Brannområdet var tirsdag ettermiddag 100 ganger 100 meter stort. Brannen spredde seg raskt. Foto: Børge Kulvik