- Sjåføren blir sittende i arresten over natten. I morgen vil han bli vurdert fremstilt for varetektsfengsling, sier operasjonsleder Ulf Wiseth ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Mannen er blant annet siktet for biltyveri, bensintyveri, sigarettyveri og uaktsom kjøring etter at han la i vei på en lang ferd i hastigheter opp mot 200 kilometer i timen. Etter å ha stjålet en bil i Narvik skal han ha rast gjennom Sverige mot Trøndelag.

Følg oversikten over villmannsferden ved å trykke på kartet øverst i denne saken

Onsdag morgen, rundt klokken 08.42, utløste mannens kjøring en jakt som involverte seks patruljebiler fra både norsk og svensk politi før han omsider ble pågrepet i et skogsholt. Da hadde han kjørt den stjålne bilen ut på et jorde ved Fornes bru hvor politiet hadde satt opp en sperring. Til slutt var det politihunder som innhentet mannen, som er godt kjent av politiet fra før.

Mannens rute gjennom Sverige, som opplyst av norsk og svensk politi til adressa.no, Trønder-Avisa og Östersundsposten, er på 1216 kilometer, ifølge NAFs ruteplanlegger. Drivstoffkostnadene beregnes til 1065 kroner, kostnader som mannen unndro seg ved at han skal ha stoppet og stjålet bensin flere steder (se punktene i kartet).

Turen på 1216 kilometer er beregnet til å ta 15 timer og 12 minutter. Det er ikke kjent hvor lang tid biltyven brukte, men basert på vitneskildringer om svært høy fart, så er det grunn til å tro at det tok langt kortere tid.

Etter biljakten langs E14 ble mannen pågrepet rett ved Fornes bru. Foto: Erlling Skjervold
Biljakten endte på en åker rett ved Fornes bru. Mannen er en kjenning av politiet. Foto: Erling Skjervold