Det ble ingen verdenmestertittel på Thorbjørn Kristensen fra Stjørdal i verdensmesterskapet i havregrøtkoking som gikk av stabelen i Carrbridge i Skottland lørdag, men grøtvaflene hans sikret ham hedersprisen for beste spesialrett.

Vaflene, som har havremel som hovedingrediens, imponerte dommerne og slo knockout på konkurrentene.

- Dette var veldig artig, og jeg stiller garantert neste år også. Jeg gir meg ikke før jeg vinner hovedprisen «the golden spurtle», sier en kjempefornøyd grøtkoker.

Han er meget imponert over arrangementet og mener at et norsk mesterskap i havregrøtkoking ville være en god ide, og kunne brukes som kvalifisering til verdensmesterskapet.

Gikk ned 26 kilo

Adresseavisen skrev før helga om Kristensens deltakelse i mesterskapet. Han kunne da fortelle at grøten spilte en viktig rolle da han la om kostholdet for flere år siden. Etter å ha drevet restaurant i Kristiansand sammen med datteren pekte vektnåla på 106 kilo, og da bestemte Kristensen seg for at noe måtte gjøres.

- Jeg bestemte meg for at jeg ikke ville gå på kurs, ikke bruke pulver eller piller. Jeg gikk over til rene råvarer, blant annet havregrøt, og fikk balanse på inntak og forbruk av energi. Da raste 26 kilo av på noen måneder, uten trening, sa Kristensen til Adresseavisen da.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter

Vaflene som sikret Torbjørn hedersprisen. Foto: James Ross