Søndag kveld skjedde to påkjørsler i Meråker, med korte mellomrom. Et rådyr og en elg ble påkjørt, men ingen personer kom til skade.

- Elgen døde i sammenstøtet, og bilen som traff den fikk seg en skikkelig kakk. Rådyret som ble truffet av den andre bilen måtte avlives av Viltnemda, sier Hjulstad.

På fylkesvei 705 i Sør-Trøndelag skjedde også en elgpåkjørsel søndag ettermiddag. Bilisten kjørte videre etter å ha kjørt på elgen.

Kjør forsiktig

Siden 1. januar har politiet i Nord- og Sør-Trøndelag fått melding om tilsammen 279 påkjørsler av rådyr, elg eller hjort. Meldingene er jevnt fordelt mellom jernbanen og veitrafikk.

- Det har vært utrolig mange påkjørsler så langt i år, både med bil og tog. Jernbanen tar gjerne med flere i et smell, sier Hjulstad til adressa.no.

LES OGSÅ: - Så ikke elgen før jeg så det hvite i øynene på den

Operasjonslederen påpeker at folk må ta hensyn og kjøre forsiktig.

- Det eneste som hjelper er å kjøre rolig. Man rekker ikke å reagere. De kommer sprettende ut i veien, sier Hjulstad.

Noen områder er mer utsatt

I september i fjor døde en 25 år gammel mann etter en elgpåkjørsel på fylkesvei 755 i Inderøy. Dette er et av områdene i Nord-Trøndelag som er spesielt utsatt.

- Vi ser at noen steder har flere påkjørsler enn andre. I Inderøy er det mye rådyr, i Indre Namdal er det hovedsakelig elg. Meråker er også en av plassene hvor vi har veldig mange påkjørsler, sier Hjulstad.

Jevnt tall i nord og sør

Bare i Sør-Trøndelag er det hittil meldt om 139 påkjørsler. Operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Trond Volden, synes tallet er overraskende høyt.

- Personlig synes jeg det har vært veldig mye i vinter. Det har vært mye snø, og da trekker dyrene mot veien og jernbanen, der det er lettere å gå. I hovedsak foregår det i skumringen, så bilister må være oppmerksomme, sier Volden.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.