Leder Arne Leonhardsen for Verdal Frp la lørdag i forrige uke ut et innlegg på Facebook der han kommenterer en sak fra Dagbladet. Saken handler om at personer ikke reiser seg for en gravid kvinne på undergrunnen i London.

Til saken skriver Leonhardsen: «Ser dere folk på denne videoen? Jeg ser bare innvandrere og muslimer! Ikke oppdratt som folk i hele tatt! Hvor er integreringen?»

- Jeg beklager ovenfor de rammede grupper, at mine formuleringer i et par saker på Facebook, ble slik at media fikk publisert en forståelse av dem som jeg aldri har hatt som mening!, skriver Leonhardsen i en e-post til Adresseavisen.

Det var Innherred som først omtalte saken.

- Står for det i konteksten

Lederen har også lagt ut et innlegg på Facebook-siden til Verdal Frp der han kritiserer lokalavisen. Han skriver i innlegget at han står for noen av de uttalelsene han har kommet med.

- Disse uttalelser står jeg for i den kontekst de falt! Med unntak av den krasse som kunne misforstås som oppfordring til vold, skriver Leonhardsen i innlegget som han også har sendt til Adresseavisen.

Leonhardsen har ikke besvart Adresseavisens henvedelse på telefon og ønsker ikke kommentere saken ut over innlegget om kommentaren han har sendt på e-post.

- Uheldige ytringer

Nestleder Leif Arne Hafstad i Nord-Trøndelag Frp har snakket med Leonhardsen om saken.

- Jeg synes at dette er uheldige ytringer. Spesielt de han har beklaget og trukket tilbake, sier nestleder i Nord-Trøndelag Frp, Leif Arne Hafstad til Adresseavisen.

Ifølge Hafstad skal Leonhardsen ha trukket tilbake ytringene på Facebook. Da Adresseavisen sjekket Facebook-siden til Frp-politikeren rundt klokken 14.45 lå innlegget som omhandler personene som ikke reiser seg for den gravide kvinnen fortsatt ute.

- Må være mer forsiktig

Nestlederen har tatt opp saken med Leonhardsen.

- Vi er enige om at han skal tenke seg litt mer om når han skriver på Facebook. Vi er enige om at han skal være mer forsiktig med spissformuleringer. Han skal vurdere hvordan han fremstår som lokalpolitiker og legge større vekt på lokale saker, sier Hafstad.

- Jeg har bedt Arne om å formulere seg tydeligere med basis i hans kunnskaper innen religionenes områder og videre vise til regjeringens tiltak, legger Hafstad til og viser til at Leonhardsen skal ha studert religion og filosofi.

Frp i Nord-Trøndelag skal ta opp saken i arbeidsutvalget. Han opplyser at Frp har et etisk regelverk for hva politikere kan legge ut i sosiale medier.

Ledelsen prøver nå også å ta vare på lokalpolitikeren.

- Han har det tøft akkurat nå og vi må støtte ham også, sier Hafstad.