Like over midnatt nyttårsaften i 2014 sluttet én av fotoboksene på E6 mellom Skatval og Åsen å virke. Noen dager senere oppdaget politiet at boksene på strekningen var skutt på med hagle.

Boksene var akkurat ferdigtestet og klare til bruk da hærverket skjedde, og totalt var det snakk om skader for over 470 000 kroner opplyste vegvesenet.

- Det er kostbare ødeleggelser, og det er i tillegg brukt våpen. Det betyr at vi sannsynligvis har folk som ferdes med våpen i bilen, sa operasjonsleder Rune Reinsborg til Adresseavisen da hendelsen ble klar.

To tiltalte

Denne uka møtte to menn på henholdsvis 22 og 23 år i Inntrøndelag tingrett, tiltalt for forholdet. Det skriver Trønder-Avisa torsdag.

Begge to nektet innledningsvis straffskyld, men 22-åringen forandret mening etter innledningsforedraget til statsadvokaten.

- Jeg vil bli ferdig med saken. All erfaring er god erfaring. Jeg angrer meg, men gjort er gjort, svarte han da han ble spurt om hvorfor han tilsto.

Skulle gjøre noe

Ifølge Trønder-Avisa forklarte 22-åringen at planene om å gjøre noe med fotoboksen hadde eksistert lenge.

- Fotoboksene var det ingen som likte. Sånt «skit» kan man ikke ha, sa mannen i retten.

Det måtte gjøres store utbedringer på fotoboksene etter hærverket. Foto: Erling Skjervold

Saken var ferdig etterforsket i desember 2014, men kom altså ikke opp i retten før denne uka. Den lange liggetiden er noe av årsaken til at statsadvokaten la ned påstand om samfunnsstraff for de to tiltalte.

I tillegg krever statsadvokaten at de to tiltalte må betale 477 000 kroner til Statens vegvesen som erstatning for skadene.

I alle fall den ene av fotoboksene sluttet å fungere etter skytingen. Foto: Erling Skjervold