I Namdalseid var oppmøteprosenten 53,3, og flertallet sier ja til å bli del av en storkommune.

- 61,57 har sagt ja til sammenslåing. 38,01 har sagt nei, mens vi har noen blanke stemmer. Når resultatet for øvrig er så tydelig, så er vi tilhengerne godt fornøyd, sier ordfører Steinar Lyngstad (Sp) til Adresseavisen.

- Må vente og se

Velgernes ønske strider med resultatet i Flatanger, hvor folket vil fortsette som egen kommune.

- Vi har fått et tydelig signal fra folket. Fra oss er det et ja for å bli en del av en større kommune. Samtidig må vi vente og se hva de andre sier. Intensjonsavtalen er basert på at alle seks er med, sier Lyngstad.

Innbyggerne i Flatanger, Fosnes, Overhalla, Høylandet og Namdalseid gikk til valg om kommunesammenslåing. Sammen med Namsos kan disse kommunene i Namdalen bli slått sammen til én kommune.

- Mange ungdommer

På Høylandet ønsker 82 prosent selvstendighet, mens 17,3 vil ha storkommune.

- Det er artig at en stor andel av de som stemte var ungdommer. Det er vi kjempeglade for, sier ordfører Hege Nordheim-Viken.

Hun er for at kommunen fortsatt skal være selvstendig.

- Jeg tenkte først og fremst at vi har fått et klart og tydelig råd fra innbyggerne. Vi har hatt en god prosess i utarbeidelsen av intensjonsavtalen, men jeg falt ned på at det var for mange ubesvarte spørsmål.

- Det er artig at en stor andel av de som stemte var ungdommer, sier Høylandet-ordfører Hege Nordheim-Viken. Foto: Frank Cadamarteri
Ordfører Steinar Lyngstad er fornøyd med ja til storkommune.