Det skriver Trønder-Avisa. Det rettes kritikk mot Sykehuset Namsos etter at en mann omkom av en kreftsvulst i hjernen i fjor.

Ifølge T-A ble mannen først innlagt ved sykehuset i 2014. Helsepersonell konkluderte med at mannen hadde epilepsi.

I en klage skriver pårørende at pasientens helsesituasjon hurtig forverret seg. I en sakkyndig-rapport, som inngår i tilsynssaken, hevder en spesialist at kreftsvulsten burde blitt oppdaget på et langt tidligere tidspunkt.

På vegne av Fylkesmannen i Nord-Trøndelag ber fylkeslege Marit Dybdal Kverkild om at Helse Nord-Trøndelag gjennomfører en egen risiko- og sårbarhetsanalyse ved sykehuset, skriver T-A. I tillegg ber fylkeslegen om at helseforetaket gjør en egen kartlegging.

Da pasienten fikk kreftdiagnosen, ble det opplyst «at svulsten ikke er hurtigvoksende og at det derfor ikke nødvendigvis haster å bli sendt til St. Olavs Hospital for videre undersøkelse.» Ved St. Olav fikk pasienten etter hvert beskjed «om at svulsten er stor, aggressiv og hurtigvoksende, og at den ikke lar seg operere grunnet omfanget.» Dette kommer frem i tilsynssaken skriver T-A.

I tilssynssaken, som nylig er avsluttet, konkluderer sakkyndig og fylkeslege med at pasienten ikke fikk forsvalig helsehjelp ved Sykehuset Namsos. Pårørende stiller spørsmål ved om mannen ville vært live om kreftsvulsten hadde blitt oppdaget tidligere, skriver T-A.