De siste årene har det vært stadige meldinger om at dørselgere av brannsikkerhetsutstyr kan forveksles med at de er ansatt ved Brannvesenet Midt IKS. Brannsjef Håvard Bye forteller at de nå har måttet gå ut med advarsler på sosiale medier.

- Vi selger aldri røykvarslere eller brannslukkingsapparat. Det er veldig trist hvis noen tror at dette er representanter fra oss, og så blir de oppfattet som pågående og ubehagelige, sier han.

Meldinger fra nord og sør

Facebook skriver Brannvesenet Midt IKS at de anbefaler å kjøpe brannsikkerhetsutstyr på butikken, og ikke gjennom dørsalg. Er man usikker på om personen tilhører brannvesenet, kan man ringe sentralbordet eller undersøke hvem som er ansatt på hjemmesiden til Brannvesenet Midt IKS.

- Det har vært meldinger fra Verran, Innherred, Verdal, Levanger, Stjørdal og nå i det siste har det vært fra Lierne og Rørvik. Dette er noe vi har vært plaget med en god stund, sier han.

- Fortvilte pårørende

Bye forteller at de får telefoner fra pårørende som er bekymret.

- Det er fortvilte pårørende som ringer oss og forteller at de er ganske pågående på eldre og enslige personer. Jeg hørte blant annet at noen hadde betalt 8000 kroner for to røykvarslere og et pulverapparat, sier han.

De har gjerne med kortterminal for å få gjort unna salget raskest mulig. Brannvesenet har oppfordret noen av innringerne til å anmelde forholdet.

- Det er vanskelig å stoppe dem fordi det er ikke ulovlig å selge overprisede produkter. Men vi synes jo dette er litt i gråsonen, spesielt hvis det kan oppfattes som om de kommer fra oss. Det er veldig uheldig, sier han.

- Jeg synes det er flott at folk får på plass røykvarslere, men ikke på denne måten, sier Bye.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.