Det kommer frem i en tidligere kjennelse fra Frostating lagmannsrett. En av de siktede, en 48 år gammel mann, anket beslutningen til Inntrøndelag tingrett om fortsatt varetekt.

Det var Trønder-Avisa som omtalte dette først (for abonnenter).

- Slåsskamp

Det var ved 04.30-tiden natt til lørdag 9. juli at politiet fikk melding via AMK-sentralen om at en person var alvorlig skadd i Lånke. I et skogholt nær et gårdsbruk ved Frigården ble den 23 år gamle litaueren funnet død.

Det er tidligere kjent at de fem litauerne var samlet til en sosial sammenkomst ved en bålplass ved gården. Dette er det sentrale åstedet. Det skal på et tidspunkt ha oppstått en slåsskamp som endte med at 23-åringen fikk skader.

De fire landsmennene til avdøde er siktet for grov kroppskade med dødsfølge, eller medvirkning til dette. Obduksjonsrapporten har slått fast at litaueren døde som følge av vold.

- Slått flere ganger

I fengslingskjennelsen fra Frostating lagmannsrett går det fram at de fire mennene er siktet for å ha slått 23-åringen flere ganger i nakkeregionen med øks, med den følge at han døde av skadene, eller medvirket til dette.

På spørsmål fra Adresseavisen om øksa er funnet, svarer etterforskningsleder Eivind Guldseth ved Stjørdal lensmannskontor følgende:

- Jeg ønsker ikke å gi noen opplysninger i tilknytning til dette, sier han, og viser til det som står i kjennelsen.

Guldseth opplyser at de vil bruke en metalldetektor for å forsøke å finne en bestemt gjenstand som kan ha betydning for saken. Han ønsker midlertidig ikke å opplyse hva slags gjenstand dette er.

48-åringens forsvarer, Per Ove Sørholt, har ifølge kjennelsen anført at det ikke foreligger tekniske bevis som knytter øksa mot hans klient.

Blodspor på genseren

I politiavhør har 48-åringen forklart at det oppsto et basketak mellom fornærmede og to av de medsiktede. Han har opplyst at han selv satt stille, at han ble redd, og at han på et tidspunkt forsøkte å skille partene. Deretter løp han vekk fra stedet. Dette kommer frem i kjennelsen som Adresseavisen har fått innsyn i.

48-åringen ble onsdag varetektsfengslet i nye fire uker av Inntrøndelag tingrett. Det ble også to av de andre siktede litauerne i saken (28 og 32).

Adresseavisen har tidligere skrevet at det etter dødsfallet ble funnet blodige klær i en leilighet som noen av de siktede disponerte i Stjørdal. En genser som tilhører 48-åringen hadde blodspor fra den avdøde 23-åringen. Blodflekkene stammer sannsynligvis fra voldsutøvelse, mener Inntrøndelag tingrett.

Skal granske nødsamtale

En av de siktede, en 32-åring, ringte AMK-sentralen samme natt som voldsutøvelsen skjedde.

Samtalen ble logget klokken 04.30 natt til 9. juli i år. Lydloggen fra denne samtalen skal nå granskes av en sakkyndig ekspert oppnevnt av Inntrøndelag tingrett, skriver Trønder-Avisa.