Etter at en 23 år gammel litauer ble utsatt for dødelig vold natt til 9. juli i år, ringte en av de siktede - en 32-åring - nødnummeret 113 og snakket med AMK-sentralen. Samtalen ble logget klokken 04.30 natt til 9. juli i år. Lydloggen fra denne samtalen skal nå granskes av en sakkyndig ekspert oppnevnt av Inntrøndelag tingrett, skriver Trønder-Avisa.

En annen av de siktede litauerne i saken (48) har forklart at han var vitne til en slåsskamp på åstedet, men at han ble redd og trakk seg unna før den utviklet seg. 48-åringen har plassert seg et stykke unna åstedet på det tidspunktet 23-åringen blir utsatt for vold. Funn av avdødes blod på 48-åringens genser gjør imidlertid at politiet mener han må ha vært på stedet under voldsutøvelsen.

- Blodflekk på rekkverk

- Hensikten med å analysere lydloggen er å få så mye informasjon som mulig rundt omstendighetene for samtalen, bekrefter politiadvokat Silje Valstad til Trønder-Avisa.

Genseren med blodspor fra den avdøde 23-åringen ble et tema for Inntrøndelag tingrett i forbindelse med varetektsfengslingen av 48-åringen onsdag.

Retten fikk presentert to forklaringer på hvordan avdødes blod kunne ha havnet på genseren 48-åringen. Den ene teorien var avsmitting i politiets cellebil, mens den andre var at siktede hadde vært i kontakt med en blodflekk på et rekkverk.

- Aktiv deltagelse

- Jeg prosederte på at det er flere mulige årsaker til blodet har havnet der. Det ene fremstår ikke mer eller mindre sannsynlig enn det andre, sa 48-åringens forsvarer Per Ove Sørholt til Adresseavisen på torsdag.

At det er snakk om «en rekke blodfunn spredt rundt på genseren» gjør imidlertid, etter rettens mening, at det er mer sannsynlig at «blodet stammer fra aktiv deltagelse i voldsutøvelse», enn en av de andre teoriene som ble lansert av siktede, går det frem av kjennelsen.