Det var tirsdag kveld at det ble satt inn Sea King-helikopter og bakkemannskaper for å lete etter en kvinne i 60-årene som hadde gått seg bort.

- Hun ringte politiet selv ved 16.30-tiden. Hun var på hyttetur med mannen sin, men hadde mistet oversikten over hvor hun befant seg. Ved 17.30-tiden var hun i kontakt med mannen sin, og fortalte hvor hun cirka trodde hun var. Men så gikk mobilen tom for strøm, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes.

Lette med helikopter og redningshunder

Like før klokka ett i natt meldte politiet at damen fremdeles ikke var funnet. De var da ute med Sea King-helikopter og letemannskaper fra politi, Røde Kors, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder.

Tung og kald snø å gå i

- Sommeren hadde definitivt ikke helt kommet til dette området som er langt nord i Namdalen, sier operasjonsleder Dag Hjulstad.

Kvinnen hadde sett helikopteret fly over seg. Hun hadde vært i bevegelse siden halv ti på formiddagen og oppholdt seg nå på omlag 700 meters høyde hvor temperaturen ikke var mer enn 5-6 grader.

- Potensielt er området politiet og letemannskapene har lett i på ti ganger ti kilometer, og det viste seg å fortsatt ligge tung og våt snø å gå i ved disse områdene, forklarer operasjonsleder Hjulstad.

Kvinnen skal videre ha holdt seg i åpent lende og fortsatt å bevege seg for å holde varmen, mens hun hadde ventet på å bli funnet.

Kald og sliten

Så klokka 01.10 kom gladmeldingen om at kvinnen i 60-årene hadde blitt funnet.

- Hun var kald og sliten, men ble funnet i god behold, sier operasjonsleder Hjulstad.

Kvinnen ble fløyet ned til politiets kommandoplass, hvor hun ble tilsett av personell fra ambulanse. Så kunne hun endelig sendes hjem til mannen sin.

- Klokka 16.30 var siste gang noen hadde hatt kontakt med henne. Da er det utrolig bra at viljen og ønsket om å hjelpe til fra frivillige, er så stor. Ressursen vi har med hjelp fra Røde Kors og Norske Redningshunder er unik. Hadde vi ikke lyktes med å finne kvinnen i løpet av natta, hadde vi også 40-50 personer fra Heimevernet som kunne steppe inn i letearbeidet fra morningen av, avslutter operasjonsleder Dag Hjulstad hos politiet i Trøndelag.