Det var politiet i Trøndelag som på Twitter opplyste om mannens kjøring på parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret Magneten. Saken ble meldt til politiet klokken 11.15, og de fikk opplyst at en bil hadde kjørt borti flere parkerte biler ved kjøpesenteret.

Politiet rykket ut og det viste seg at det var en mann i 80-årene som var fører. Politiet opprettet sak på forholdet og beslagla mannens førerkort.

Mistet kontroll

- En eldre mann har mistet kontroll på bilen sin på parkeringsplassen. Han kom kjørende ut i veien på Magneten og ut mot hovedinngangen. Akkurat hva som har skjedd er foreløpig usikkert, men det har medført at han var borti totalt tre personbiler, opplyste innsatsleder på stedet, Olav Strid til Adresseavisen.

Han opplyste også at det ikke var snakk om personskade, men at det var stor skade på to av bilene. Den eldre mannen og passasjeren hans ble tatt til legevakt for sjekk.

Politiet har sikret overvåkningsvideo av stedet, og skal avhøre føreren. I neste omgang vil de snakke med vitner til hendelsen.

Så bilen komme rett mot dem

Brit Monika Feragen og sønnen Marius (8) ble vitne til hendelsen. Feragen forteller at hun var på handletur med svigerinnen Ann Karin Feragen og hennes datter Andrea (1).

- Vi hadde nettopp parkert. Sønnen min sto på siden av bilen, mens jeg og svigerinna mi sto bak for å ta ut barnevogna.

Hun forteller at hun hørte et høyt smell, og snudde seg for å se en bil komme i full fart rett mot dem.

- Vi måtte slenge barnevogna til siden. Bilen kom i full fart og passerte oss, kanskje 20-30 centimeter unna bilen vår.

Hun anslår at bilen hadde en fart på mellom 50 og 60 km/t. Den stanset noen meter forbi bilen deres, og Brit Monika og Ann Karin løp bort for å se til føreren av bilen. Sønnen Marius forteller at han hørte et smell og løp unna, og ettåringen satt fortsatt i bilen.

- Det gikk heldigvis bra med alle oss og personene i bilen. Vi var alle litt i sjokk, sier Brit Monika.

Brit Monika Ferangen og sønnen Marius (8) ble sammen med Ann Karin Ferangen og datteren Andrea (1) vitne til hendelsen. Det satte en støkk i dem: - Etterpå tenkte jeg på hvor ille det kunne gått, sier Brit Monika. Foto: Leif Arne Holme