En person er funnet i vannet og tatt ombord i redningsskøyta RS Harald V, etter at en sjark gikk til bunns mellom Leka og Sklinna, nord for Rørvik onsdag ettermiddag.

- Mannen ble funnet i vannet, men var i god behold. En hurtiggående båt i nærheten oppdaget mannen først, og han ble tatt ombord i redningsskøyta. Det hele gikk forholdsvis fort, men det var nok ganske dramatisk for mannen i sjarken, sier Tor Eirik Torkildsen, redningsleder i Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Det var Statens naturoppsyn sin båt Toppskarv som fant mannen.

Per Bergmann, skipper på redningsskøyta, sier at mannen anslagsvis lå i vannet en times tid før han ble plukket opp. Han hadde på seg overlevingsdrakt, men han hadde ikke fått igjen glidlåsen helt.

- Han var litt våt inne i drakten, men han hadde ingen problemer med å flyte. Vi fikk han ombord i båten, så fikk han litt tørre klær og kaffe. Han har kommet fra legesjekk, og er nå på tur hjem, sier Bergmann.

Mannen hadde ringt sin sønn, som deretter fikk varslet redningsetatene. Med litt hjelp fra kjentfolk, klarte redningsskøyta å sirkle seg inn på et omtrentlig område å søke i.