Åstedet for ulykken vil være stengt i flere timer for undersøkelser. Foto: TERJE NÆSS, Adresseavisen

Politiet fikk melding om ulykken klokken 13.19 søndag ettermiddag. En personbil frontkolliderte med en semitrailer på E6 i Kvam i Steinkjer. Personbilen begynte umiddelbart å brenne, og ble liggende i veikanten. Én person omkom.

Politiet jobber nå med å finne årsaken til kollisjonen, og årsaken til at personbilen begynte å brenne.

- Det er uvanlig at biler begynner å brenne, men dette var en voldsom kollisjon med voldsomme krefter, sier etterforskningsleder Leif Gundersen ved Steinkjer politistasjon.

Hull på drivstofftank

Fartsgrensen på ulykkesstedet var på 80 km/t.

Vitner fortalte adressa.no at en bonde fra en nærliggende gård forsøkte å slokke brannen. Han lykkes ikke. Vitnet fortalte også om en eksplosjonsartet brann i personbilen.

- Det at varmeutviklingen var så sterk tyder på at det kan ha gått hull på drivstofftanken. Da blir også brannen eksplosiv, sier Gundersen.

Ifølge etterforskningslederen er politiet nå sikre på at det kun satt én person i personbilen. Identiteten er ikke stadfestet. Det var ikke bileieren som kjørte. Bilen er ikke meldt stjålet, og eieren har gitt politiet opplysninger om hvem som kan ha kjørt. Det er en person som ikke er hjemmehørende i Trøndelag.

Vedkommende som satt i den utbrente bilen vil bli forsøkt identifisert ved hjelp av DNA, forteller Gundersen.

- Vi får nå bistand fra Sør-Trøndelag til å gjennomføre en obduksjon.

Klarte stanse

Sjåføren av semitraileren klarte å stoppe kjøretøyet ute på et jorde. Da hadde hun fortsatt i minst 100 meter. Semitraileren ble stående i en skråning.

- Hun prøvde å svinge av, men ulykken skjedde så fort, sier Gundersen.

Ifølge etterforskningslederen så var semitraileren ikke utstyrt med kamera på dashbordet, slik mange tungtransporter er. Sjåføren ble ikke fysisk skadd i frontkollisjonen. Hun skal imidlertid ikke ha reagert på at det var spesielt stor hastighet da ulykken inntraff. Fartsgrensen på strekningen er 80 km/t.

Ulykkesstedet bar preg av kreftene som ble utløst i frontkollisjonen. Politiet venter nå på resultater fra undersøkelser som ulykkesgruppa til Statens vegvesen gjorde i Kvam på søndag.