I løpet av knappe seks timer ble det skutt 80 grågjess i Skogn tirsdag.

De tre elevene ved jakt- og fiskelinja ved Skogn folkehøyskole fikk en dag de sent vil glemme. Sammen med to erfarne lokale jegere, Andreas Jørgensen og Øyvind Høyslo, var de på plass på jordet allerede i 05-tida tirsdag morgen.

- Det var en vanvittig opplevelse. Jeg var med på gåsjakt i fjor, og da fikk vi til sammen åtte gjess. Denne gangen ble det 80. Det var ekstremt, sier andreårselev Simen Bergquist fornøyd.

Alarmen gikk klokka 03.15

Sammen med sine klassekamerater Sondre Aasbø Flått og Anders Drevsjømoen sto han opp grytidlig for å være klar til jakta.

- Det var ikke noe problem å stå opp klokka 03.15 om morgenen. Vi hadde vært og spanet kvelden i forveien og visste at det var mye gjess der, forteller han.

Jaktlaget dro tilbake til folkehøgskolen klokka 10.30 tirsdag formiddag, og da var det 80 gjess som ble med fra jordet som ligger i nærheten av folkehøyskolen.

- De oppførte seg veldig spesielt. De kom rett ned, og oppfattet ikke oss i det hele tatt. De så kun lokkegjessene. Det var en del tåke da vi kom dit, sier Bergquist.

Gjess falt fra himmelen

På det meste var det seks jegere som lå og skjøt mot himmelen, siden faren til Øyvind også ble med på jakten etter hvert.

- Noen ganger kom det mye gjess fallende fra himmelen. Mens vi løp rundt og innhentet gjess, kom det flyvende nye til jordet, forteller folkehøgskoleeleven.

Han er selv fra Akershus, og tviler sterkt på at han får oppleve en sånn jaktlykke igjen.

- Da skal jeg være heldig, og det vil trolig være snakk om due. Vi har ikke så mye gjess i vårt fylke, understreker han.

Gås på menyen

Nå forventer jegerne at det blir en del gås på menyen fremover.

- Vi skal selge en del av dem, og så har kantina på skolen kjøpt en del av fuglene. Det blir nok gåsemiddag de nærmeste dagene. Det er jo prima kjøtt.

Lærer Åge Morten Veimo forteller at dette var en spesiell hendelse.

- Tirsdag slo været skikkelig til. Det var en del tåke, og da er det lettere å få ned gåsa. Jeg har nok hørt om tilfeller hvor det har vært skutt mer gjess, men det er ikke hverdagskost med 80 på en dag, sier han.

Vil du lese mer om jakthistoriene til Skogn folkehøyskole? Følg bloggen her.

Folkehøyskolens kantine kjøpte noen av gjessene, og det er nok grunn til å forvente gås på menyen fremover. Her er hele jakt- og fiskelinjen samlet. Foto: Åge Morten Veimo
80 grågjess falt fra himmelen tirsdag morgen. Foto: Åge Morten Veimo