Ulykken skjedde på Skolevegen utenfor Levanger sentrum.

- Vitner har beskrevet at en bil har kjørt i stor fart, og av veien. Den skal ha kjørt inn på en gårdsplass og truffet et annet kjøretøy, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Bilen var uregistrert, men politiet fikk raskt en mistanke om hvem som hadde kjørt. Litt i overkant av en time etter ulykken kan Tiltnes opplyse at en 18 år gammel mann er pågrepet på Okkenhaug, et stykke unna ulykkesstedet.

- Han mistenkes for promillekjøring, sier Tiltnes.

Snurret rundt

Innsatsleder Idar Hustad opplyste etter ulykken at de hadde flere patruljer i søk etter personen. Det ble søkt i den retningen vitner hadde sett føreren løpe, samt på konkrete adresser.

- Det er ikke tvil om at han har hatt altfor høy fart. Bilen har truffet en betongkant, snurret 180 grader rundt, kommet over i motgående kjørefelt før den har havnet på en gårdsplass. Der traff den en annen bil som har fått store skader, sier Hustad.

Lange skrensespor

Han legger til at ulykken har skjedd i et boligfelt med 30-sone. Ifølge innsatslederen er det kun flaks som gjør at ingen var ute og gikk i boligfeltet.

- Skrensesporene etter bilen er på rundt 50-60 meter, sier Hustad.

Hørte et voldsomt smell

Audun Grande bor i huset, og eier bilen som sto på gårdsplassen. Han hadde akkurat lagt seg da ulykken skjedde.

- Jeg hørte et fryktelig smell rett utenfor soveromsvinduet. Kona kom løpende inn på rommet, og da vi så ut av vinduet så vi blomsterpotter og bildeler som lå strødd, sier Grande.

Det gikk ei lita stund før de oppdaget bilen som sto kloss inntil sin egen bil. Grande beskriver skadene på sin egen bil som store.

- Det er skremmende. Det er jo normalt veldig fredelig her, sier han til vår fotograf på stedet.

Audun Grande hadde akkurat lagt seg da han hørte et voldsomt smell rett utenfor soveromsvinduet sitt. Foto: Leif Arne Holme
En person skal ha blitt observert løpende fra stedet. Foto: LEIF ARNE HOLME