– Det er ikke noe trivelig at noen gjør slikt. Det er mange som kjører på denne vegen, og det blir fort stygt hvis man kolliderer med en rundball i stor fart, sier Richard Alexander Fjellvang til Trønder-Avisa, som først omtalte saken.

Fjellvang varslet politiet om rundballen som sto midt i veien ved Hellemskorsen i Leksdal i Verdal natt til søndag.

- Ikke barnestreker

Til adressa.no forteller hans kjæreste, Trude Vandvik, at de to møtte på rundballen da de skulle kjøre seg en tur for å handle mat i nattemørket.

- Han kom hjem fra jobb mellom halv fire og fire i natt. På tur hjem var det strødd flere veipinner i veien som han la i grøfta. Etter han kom hjem dro vi for å handle oss mat. Da lå pinnene på veien igjen - og i tillegg sto en rundball midt på veien, forteller hun.

- De måtte ha rullet rundballen opp en skråning, så det kan ikke bare være snakk om barnestreker, fortsetter hun.

Sjokkert

Også hun er sjokkert over opptrinnet.

- Uansett baktankene til de som gjorde dette så synes jeg det er veldig alvorlig. Jeg tenker eksempelvis på meg selv som nettopp har fått førerkortet. Jeg har kanskje ikke like rask reaksjonshastighet som erfarne førere, sier hun.

Ifølge henne er det 60-sone på stedet.

- Jeg synes rundballen var vanskelig å se, selv om den lå på en strekning. Det er jo ikke noe man tenker på at vil være der heller. Hadde vi kommet fra motsatt retning ville den kommet mer brått på, mener hun.

- Veldig trafikkfarlig

Politiet i Nord-Trøndelag reagerer også på dette. Trønder-Avisa skriver at operasjonsleder Rune Reinsborg har vansker med å finne ord for å beskrive det politipatruljen i Verdal måtte gjøre ved firetiden søndag morgen.

- Det var veldig trafikkfarlig. Hadde en bil kjørt inn i den ville det blitt store skader, sier han.

Til avisen opplyser politiet at de rullet rundballen av veien. De som står bak pøbelstrekene hadde også dratt opp brøytepinnene over en lengre strekning fra Stiklestad skole opp mot Leksdal.