Fire personer er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at en litauisk mann (44) ble funnet død i Steinkjer på søndag.

I dag ble tre av dem, to menn og én kvinne, fremstilt for varetektsfengsling. Den fjerde personen er løslatt, men er fremdeles siktet for legemsfornærmelse.

Varetektsfengslet i to uker

Kvinnen, som tidligere var siktet for falsk forklaring, men er nå i tillegg siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Hun ble i dag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.

Kvinnens advokat, Tore Welde, har ikke vært i kontakt med kvinnen og vet derfor ikke hvordan hun stiller seg til avgjørelsen, opplyser han til adressa.no.

Mennene anket

51-åringen som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge er fengslet i to uker med brev- og besøksforbud.

En 41 år gammel mann, som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, ble også fengslet i to uker med brev- og besøksforbud. Begge anket avgjørelsen på stedet, og saken blir sendt til lagmannsretten.

- Han anket fordi han er uenig i rettens slutning. Han mener at han er uskyldig og at han ikke erkjenner straffeskyld, sier advokat Kjell Horseng, som representerer 41-åringen.

- I min klients forklaring til retten har jeg ikke hørt på noe punkt forklart noe som man kan forbinde med dødsfallet. Jeg har ikke sett noe dokument som forbinder han med dødsfallet. Da er det ikke rart at han har det standpunktet han har, sier 51-åringens advokat, Trond Peder Nilsen.

Fare for bevisforspillelse

Politiadvokat Trude Skogen holdte en pressekonferanse etter fengslingsmøtet.

- Dette er en sak hvor påtalemyndighet har begjært varetektsfengsling på grunnlag av bevisforspillelsesfare, sier Skogen.

Den fjerde personen er fremdeles er fremdeles siktet. Skogen ønsker ikke å fortelle hvorfor han er løslatt.

Skogen ønsket heller ikke å gå inn i detaljer rundt etterforskningen eller hva obduksjonsrapporten av den avdøde viser.

Hun sier at den litauiske mannen døde av et fall fra en veranda, men hun ville ikke gå inn nærmere på hvorfor politiet mener at avdøde ble dyttet.

- Nå konsentrer vi med etterforskningen og kartlegging i saken fremover, og vi er tilfreds med tingrettens kjennelse for varetektsfengsling, sier Skogen.

Medvirket psykisk eller fysisk

I kjennelsen fra Inntrøndelag tingrett står det at de siktede er samstemt på at det har vært håndgemeng i leiligheten tidligere på natten. Det var amper stemning og kvinnen har forklart at hun hadde problemer med å avslutte festen.

Obduksjonsrapporten viser at litaueren døde av hodeskade, som er forenlig med fall mot asfalt fra høyde. Det foreligger ikke opplysninger som gjør det sannsynlig at litaueren ved egen fri vilje ville ta seg over rekkverket på terrassen. Retten finner det sannsynlig at han har fått hjelp da han falt over kanten.

På bakgrunn av dette mener retten at det er skjellig grunn til å mistenke de tre siktede for å ha kastet eller puffet avdøde, eller å ha medvirket til dette psykisk eller fysisk, står det i kjennelsen fra Inntrøndelag tingrett.