Alle de tre som er siktet for legemsbeskadigelse etter at en 44 år gammel mann ble funnet død i Steinkjer søndag morgen må fortsatt sitte varetektsfengslet.

Dette dreier seg om en 43 år gammel kvinne, en 51 år gammel mann og en 41 år gammel mann, som alle kommer fra Steinkjer.

De tre ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud tirsdag i Inntrøndelag tingrett. Alle tre anket avgjørelsen

Frostating lagmannsrett behandlet ankene til mennene torsdag, som de forkastet. Det samme skjedde med anken til kvinnen, som ble forkastet fredag.

- Begrunnelse samsvarer ikke med fengsling

Tore Welde, som forsvarer den siktede kvinnen, mener det ikke er skjellig grunn til å mistenke hans klient. I tillegg til legemsfornærmelse-siktelsen, er hun siktet for falsk forklaring. Dette fordi hun har forklart at hun trodde at den avdøde hadde gått ut fra huset før han skal ha falt ned fra verandaen.

- Tingretten og lagmannsretten har tilgang til dokument vi ikke har, så de vet mer. Men utfra den formelle begrunnelsen samsvarer ikke det med å fengsle min klient etter min oppfatning, sier Welde.

- Det er antageligvis mer i saken som jeg ikke er kjent med, sier han.

– Savner begrunnelse

Advokat Trond Peder Nilsen forsvarer en 51-årig mann som var til stede under nachspielet natt til søndag. Mannen har forklart at han sov på det tidspunktet den 44-årige litaueren havnet utenfor rekkverket på balkongen i andre etasje.

– Resultatet er at anken ikke tas til følge, sier Nilsen til adressa.no.

Nilsen mener fortsatt at det ikke er skjellig grunn til å mistenke hans klient for å ha påført 44-åringen noen form for legemsskade.

– Jeg mente at tingrettens avgjørelse var uriktig, og at det mener jeg fortsatt, tross lagmannsrettens avgjørelse. Det jeg savner er en begrunnelse, sier Nilsen, som sier at han nå vil avvente det som skjer når fengslingstiden går ut.

Også

– Avventer etterforskningen

Advokat Kjell Horseng representerer en 41 år gammel mann, som også er siktet for legemsbeskadeligelse med døden til følge.

– Jeg har ingen annen kommentar enn at vi nå avventer etterforskningen, og ser hva som kommer, sier Horseng.

En fjerde personen er løslatt, men er fremdeles siktet for legemsfornærmelse.

Politiet i Nord-Trøndelag sendte ut en pressemelding sent torsdag kveld. Det er i løpet av torsdagen fremmet begjæring overfor Inntrøndelag tingrett om oppnevning av bistandsadvokat for avdødes kone.

Ti etterforskere

Trude Skogen, politiadvokat ved Nord-Trøndelag polititidistrikt, opplyser at mer enn ti etterforskere jobber kontinuerlig for å fremskaffe opplysninger som kan klargjøre omstendighetene rundt dødsfallet.

– Dette er en alvorlig sak. Én person er død. Vi vil jobbe med stort trøkk i dagene som kommer, fremholder politiadvokaten.

Hun understreker at politiet har begjært de siktede varetektsfengslet med full isolasjon på grunn av fare for bevisforspillelse. Hun ber derfor om forståelse for at politiet ikke kan gå ut med detaljerte opplysninger om etterforskningen.