Minneordet  som delvis er på rim, har provosert de pårørende. Der står det blant annet: «Du ba om hjelp og fikk det inntil døren ble lukket...Vi kjempet i lag, men dessverre ble jeg utestengt og du måtte selv gi tapt på din dag.» Minneordet vakte sterke reaksjoner blant de pårørende.

Nekter straffskyld

I dag sitter healeren (70) i Inntrøndelag tingrett tiltalt for forsettlig eller grovt uaktsomt å ha overtrådt bestemmelsene i loven om alternativ behandling av sykdom. Loven ble vedtatt i 2003 og avløste den tidligere kvakksalverloven. Levangermannen er den første som blir tiltalt etter at den nye loven trådte i kraft. I retten nektet mannen straffskyld.

Klar over diagnosen

Det var i slutten av september 2010 at kvinnen fikk den alvorlige kreftdiagnosen. Legene ved Sykehuset Levanger anbefalte raskt å starte cellegiftbehandling. Kvinnen ønsket ikke å motta cellegiftbehandling, men isteden la seg behandle av healeren. Han var ifølge tiltalen klar over diagnosen. Behandlingen skjedde både hjemme hos ham, ved Sykehuset Levanger og ved Inderøyheimen. Healeren skal ha forklart at hans alternative behandling ikke virket hvis kvinnen var under cellegiftbehandling.

Fikk skriftlig advarsel

«Han var hele tiden klar over at behandlingen ikke skjedde i samarbeid eller samforståelse med hennes leger», heter det i tiltalen.

Healeren fikk til og med en skriftlig advarsel fra en avdelingsoverlege ved sykehuset som tydelig presiserte at det ikke var tillatt å utføre aktiv alternativ behandling så lenge kvinnen var pasient ved sykehuset. Ifølge tiltalen pågikk den alternative behandlingen inntil fem dager før kvinnen døde.

Det er avsatt to dager til rettssaken.