Redningsmannskaper jobbet på stedet etter ulykken. Foto: Erling Skjervold

Sju norske statsborgere var involvert i ulykken, som skjedde i Enkroken rett øst for Storlien, like etter klokken 15 fredag ettermiddag.

To personer beskrives som hardt skadd, mens de øvrige er stabil, opplyser St. Olavs Hospital i en pressemelding fredag kveld.

To personer, sjåføren i hver sin bil, ble sittende fastklemt etter frontkollisjonen, ifølge politiet i Jämtland.

Det satt en familie på fem personer i den ene bilen. Dette var et par i 30-årene og deres tre barn. I den andre bilen var det to personer. Sjåføren er i 50-årene, opplyser vakthavende befal Oscar Berglund ved Jämtland-politiet.

Han kjenner ikke til alderen til den siste i den andre bilen eller alderen til barna.

Minst fire fløyet til St. Olav

Vakthavende befal ved Jämtland-politiet, Stefan Fredriksson, opplyste at de fastklemte var ved bevissthet etter ulykken.

- Minst fire av de involverte ble fløyet til St. Olavs Hospital, sier Berglund hos Jämtland-politiet.

Ifølge han dreier dette seg om de to sjåførene og det ene barnet. Han er ikke sikker på hvem den fjerde personen som er fløyet til St. Olav er.

Innsatsleder ved redningstjenesten i Åre, Erik Forsell, sier til Østersundsposten at det er uklart om skadene er livstruende.

- De har alvorlige bryst-, rygg-, og nakkeskader, sier Forsell til avisa.

Norske statsborgere

De øvrige involverte er sendt til Trondheim i ambulanse.

To ambulansehelikoper landet på St. Olavs Hospital like før klokken 17 fredag ettermiddag. Det ene helikopteret landet på taket av sykehuset, mens det andre landet på Marienborgbrua. I tillegg skulle et Sea King-helikopter som kom fra ulykkestedet lande på taket av sykehuset.

- Vi fikk melding om at det var to personer om bord i Sea King-helikopteret, sier redningsleder Siw Namork ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

- Ikke livstruende

Lege ved Norsk luftambulanse i Trondheim, Oddvar Uleberg, forteller at alle pasienter var våkne da de kom til skadestedet.

-  Alle de involverte fikk et traumeteam hver. Det er sånt vi setter i gang når det er potensiell alvorlig skade. Noen av de involverte var mer alvorlig skadd enn andre, sier han til adressa.no.

Han kjenner derimot ikke til hvor alvorlig skadd de enkelte var, ettersom han var opptatt med én pasient.

- Var noen av de involverte livstruende skadd?

- Ikke som vi oppfattet det på skadestedet, sier han.

- Forbikjøring

Adressa.nos fotograf på stedet opplyser at ulykken skjedde 300 meter øst for skiltet hvor det står Enkroken. Det er nedoverbakke og en slak høyrekurve på ulykkestedet.

- Vi har pratet med vitner på plassen. De sier at ulykken skjedde etter at den ene bilen kjørte forbi en annen. Da krasjet den med en annen bil, sier Berglund.

Operasjonssentralen i Nord-Trøndelag fikk melding om ulykken via brannvesenet klokka 15.15.

Både norsk brannvesen og helsepersonell rykket ut for å bistå.

- Vi hadde en UP-patrulje i Meråker som er sendt til stedet, sa operasjonsleder Jan Tore Tiltnes i Nord-Trøndelag politidistrikt i 15-tiden.

Oppsto lange køer

Siden ulykken har skjedd på svensk side er det operasjonssentralen i Østersund som har hovedansvaret.

Det oppsto lange køer i området på grunn av ulykken. Veien ble åpnet i 17-tiden.

Politiet i Sverige opplyser at de vil etterforske ulykken.

Det er kun to dager siden det var en annen ulykke med nordmenn involvert på Storlien. Onsdag kveld kjørte en buss med 17 passasjerer og én sjåfør av veien.

To ambulansehelikopter og ett Sea King-helikopter ble sendt til St. Olavs Hospital etter ulykken. Foto: Lorns Bjerkan, Adresseavisen
Flere helikopter med skadde landet ved St. Olavs Hospital i kveld. Foto: Lorns Bjerkan
To biler frontkolliderte i ettermiddag like øst for Storlien, i Enkroken. Begge bilene var norske. Foto: Erling Skjervold, Adresseavisen
Det oppsto lange køer som følge av ulykken. Foto: Adressatipser, Adresseavisen