- Mattilsynet vurderer situasjonen hos Nortura sin fabrikk i Steinkjer som alvorlig, sier Jan Arild Røkke, seksjonssjef i Mattilsynet til Trønder-Avisa.

Det var under en inspeksjon 25. november Mattilsynet avdekket flere hygienebrudd i slaktehallen i fabrikken.

- Det var for dårlig renhold på enkeltområder før slaktingen skulle starte opp den morgenen. Det er brudd på både virksomhetens egne rutiner for renholdskontroll, og selvsagt brudd på gjeldende regelverk for denne type bedrifter, sier Røkke til Trønder-Avisa.

- Alvorlig

Mattilsynet påpeker i rapporten at både slaktehallen og utstyr som er i kontakt med produksjonskjøttet skal være rent når en ny slaktedag starter.

Mattilsynet ga fabrikken pålegg om å utbedre rutinene umiddelbart.

- Mattilsynet vurderer regelbruddet som alvorlig, heter det i rapporten som Trønder-Avisa har fått tilgang på.

- Trygt

Nortura produserer 16 000 kilo ribbe daglig nå før jul. Fabrikksjef Torben Holm Pedersen sier at de tar rapporten fra Mattilsynet på alvor.

- Vi har nesten daglig kontroller av hygienetiltakene våre her på fabrikken, så det er noe vi absolutt har fokus på, sier Holm Pedersen.

Han forsikrer at det skal være trygt å spise maten som kommer fra slakteriet på Steinkjer.

- Vi har sjekket våre rutiner og sørget for å opprettholde en god kvalitetskontroll, sier han til Trønder-Avisa.

Mattilsynet har nå avsluttet saken etter at Nortura har ryddet opp etter tilsynet.