Brannen skal ha startet i komfyren. Familien som bodde i huset forsøkte å slukke brannen før de måtte rømme ut.

- De måtte komme seg ut da det ble for varmt og for mye røyk, sier politibetjent Kenneth Vold, som befinner seg ved brannstedet i Høefeltet i Meråker.

- Trasige greier

- Seks personer skal ha oppholdt seg i huset da det begynte å brenne. Alle skal være ute av huset, flere av dem mindreårige barn, sier operasjonsleder Rune Reinsborg ved Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Ifølge politiet er det snakk om en familie som nå er tatt hånd om av kriseteamet i kommunen. De er i trygghet i et nabohus.

- Huset er totalskadd og brenner helt ned, sier Reinsborg og legger til:

- Det er trasige greier: En familie er nå husløs rett før jul.

Skal undersøke brannstedet

Ifølge politibetjent Kenneth Vold som var på brannstedet vil politiet starte åstedsundersøkelse så snart det er trygt å bevege seg på branntomta. Han forteller at garasjen og uthus på eiendommen ble berget for flammene.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 12.02 lørdag. Mannskaper fra Meråker brannvesen kom frem til stedet raskt og startet slukkingsarbeidet.

Ved sparebankbygget

Et vitne til brannen, Bjørn-Helge Paulsen meldte dette til adressa.no klokken 12.41:

- Det brenner fortsatt kraftig. Det er nesten ikke noe igjen av huset.

Det var ifølge politiet en enebolig i Høefeltet, like ved Sparebankens bygg i Meråker sentrum, som brant. Nikolay Vatne, operatør ved 110-sentralen i Namsos, bekreftet at det var snakk om en kraftig brann:

- Det brenner godt. Huset er overtent, sier han til adressa.no i ca klokken 12.45.

Huset i Meråker sentrum brant ned til grunnen lørdag formiddag. Foto: Anne Olsen