Lørdag mistet Bjørn Erik Sørvik (36) og familien alt de eide i en dramatisk boligbrann i Meråker. Den dramatiske brannen i eneboligen ble oppdaget like før klokken tolv lørdag formiddag. Familien oppdaget flammer inne på kjøkkenet. Sammen med samboeren Janita Lufall (34) og deres fire barn måtte de løpe ut av boligen.

Ny undersøkelse

Det ble tidlig sagt at brannen skal ha startet i komfyren. Etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor forteller at krimteknikere har vært på branntomta, men at de skal tilbake for en grundigere undersøkelse.

- I dag skal vi snakke med familien og så raskt som overhodet mulig skal en krimtekniker tilbake til brannstedet. Det vil være naturlig at krimtekniker tar med seg elektriske apparat som blir analysert nøyere, sier han.

Både familien og andre spor tyder på at kjøkkenet er arnestedet for brannen.

- Vi vet ikke den eksakte årsaken ennå. Men ut fra familiens observasjoner er det mye som tyder på at det startet på kjøkkenet. Det blir enklere for krimteknikeren når det finnes observasjoner som fører til at brannstedet blir avgrenset, forteller Sparby.

- Må rives

Han tror ikke etterforskningen og brannårsaken vil være klar før etter nyttår.

- Slike saker tar som regel litt tid. Spesielt dersom vi må sende inn apparat til nærmere undersøkelse, sier Sparby.

Eneboligen har dessverre fått store skader.

- Den er rimelig nedbrent, og må nok rives, sier han.

Bjørn Erik Sørvik, samboeren og de fire barna mistet nesten alt de eier i brannen i Høefeltet i Meråker. Foto: MMS: Bjørn-Helge Paulsen