Sent fredag kveld fikk adressa.no bekreftet fra kilder som står familien nær at det er den 27 år gamle Levanger-mannen som er drept.

- Fortalte familien at han var i Syria

I følge TV 2 skal han enten ha blitt drept av skudd eller i et bombeangrep denne uken. Mannen skal ha vært tilknyttet terrorgruppa Islamsk Stat (IS). Familien til offeret skal være orientert, melder TV-kanalen.

PST kan verken avkrefte eller bekrefte opplysningene TV2 bringer fredag kveld.

TV 2 opplyser at mannen i slutten av 20-årene dro fra Norge høsten 2014, kort tid etter at han konverterte til islam. Mannen skal selv ha ringt familien fra Syria for å fortelle at han var i det krigsherjede landet. Han skal ha vært tilknyttet opprørsgruppen IS.

PST: - Kan verken bekrefte eller avkrefte

Også mannens norske kone skal ha reist til Syria. Det skal være hun som har orientert mannens familie om dødsfallet, har TV-kanalen fått opplyst.

Totalt er om lag 15 personer fra Norge drept i Syria av de minst 70 som er reist.

– Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte disse opplysningene. Norske myndigheter har svært begrensede muligheter til å få verifisert om nordmenn har mistet livet i Syria, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

Utenriksdepartementet ønsker ikke å kommentere saken overfor NTB og henviser til PST.

Terje Lunde i PST ønsker ikke å kommentere opplysningene overfor adressa.no.

Lunde sier han verken vil avkrefte eller bekrefte opplysningene om at en etnisk nordmann fra Levanger skal være drept i det krigsherjede landet.

Trond Hugubakken, pressekontakt i PST sier det samme, og legger til at Politiet sikkerhetstjeneste har svært begrensede muligheter til å verifisere slike opplysninger fra et område som Syria.

Adresseavisen har tidligere meldt at Levanger-mannen dro fra Norge i fjor høst, og at han skal ha konvertert til islam.