Statens vegvesen fikk i torsdag grønt lys for å starte arbeidet med Forra bru på E14 i Stjørdal. I løpet av mars vil det bli anbudskonkurranse, og man tar sikte på å starte anleggsarbeidet i sommer.

- Dagens Forra bru er i dårlig forfatning. Ettfeltsbrua med lysregulering er virkelig klar for utskifting, sier prosjektleder for riksvei i Statens vegvesen Nord-Trøndelag, Tone Melhus Romstad, til adressa.no.

- Vi har meldt inn et stort behov for utskiftning av bru, og det er nok hovedårsaken til at bevilgningen kom nå, sier hun.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

Får to felt

I en pressemelding skriver Statens vegvesen at den nye brua blir 75 meter lang, vil få to felt og vil bli bygget som en nettverksbue i stål og dekke i armert betong. Dagens ettfeltsbru vil bli fjernet, og den nye brua vil bygges på samme plass i Hegra.

- I forbindelse med bygging av nybrua vil trafikantene bruke en midlertidig bru som kommer opp sør for dagens bru. Den midlertidige brua har også ett felt og blir lysregulert, forklarer Melhus Romstad.

Koster 65 millioner

Hun understreker at det vil bli både bedre fremkommelighet og økt trafikksikkerhet på stedet når den nye brua er på plass.

- Vi har jevnlige inspeksjoner på den gamle brua. Det er ingen tvil om at vi må gjøre noe med den, sier hun.

I handlingsprogrammet er det satt av 65 millioner kroner som totalkostnad for hele prosjektet.

- Vi regner med at den nye brua skal stå ferdig høsten 2016, sier prosjektlederen.

Prosjektleder Tone Melhus Romstad i Statens vegvesen har all grunn til å smile over at det nå er klart for å komme igang med byggingen av ny Forra bru i Hegra. Foto: statens vegvesen