Natt til 3. mai var av det relativt hektiske slaget for patruljene og operasjonssentralen i Nord-Trøndelag politidistrikt. Det opplyser operasjonsleder Kjetil Mollan ved politidistriktet.

- Totalt har vi loggført 42 oppdrag derav 33 er knyttet til alkoholbruk. Vi har jo som ett av våre strategiske valg at vi skal begrense alkoholens skadevirkninger på ungdom, og det er det tydelig at vi skal fortsette med, sier Mollan.

Beruset jente på 15 år

De fleste av oppdragene knyttet til alkohol er rene ordensoppdrag. Ved flere tilfeller har man gjennom natta kommet over ungdom som er mindreårige.

Blant annet kom man i Stjørdal sentrum over ei  kraftig beruset jente på 15 år. Av andre tilfeller med mindreårige har man i Steinkjer anmeldt en 17-åring for ordensforstyrrelse, og en 16-åring for urinering på offentlig sted.

Kontakter foreldrene

- De mindreårige forsøker vi å følge opp litt ekstra, blant annet ved at vi kontakter foresatte. Det er ikke bestandig like lett på natta, og der vi ikke får tak i foresatte vil vi følge opp saken i etterkant. Flere vil nok bli kalt inn til en samtale med politiet, sier Mollan.

Han tror noe av årsaken til at patruljene kommer over flere mindreårige er fokuset som politidistriktet har på problematikken. Ifølge operasjonslederen er patruljene i gatene ekstra oppmerksomme på unge som er alkoholpåvirket, noe som gjør at man avdekker flere tilfeller. Han er imidlertid bekymret over at man får generet såpass mange oppdrag.

- Med den satsingen og fokuset som vi har hatt på alkohol hos ungdommen er det urovekkende at vi kommer over så mange, men derfor tror jeg fortsatt det er et godt valg å satse på det, sier Mollan.

Her er noen av de andre ordensoppdragene fra Nord-Trøndelag natt til søndag: