OVERHALLA: Politiet i Nord-Trøndelag meldte klokken 22.10 i kveld at piloten var uskadd, men at understellet hadde klappet sammen under nødlandingen. Politiet i Nord-Trøndelag meldte på Twitter tidligere i kveld at et mikrofly hadde problemer med et landingshjul.

- Landingen gikk veldig greit, og han landet i 60 km/t. Piloten er uskadd, men understellet klappet sammen. Flyet står nå på en privat landingsstripe, og så får vi vurdere hva vi skal gjøre med flyet, sier Lars Lettnes i politiet i Nord-Trøndelag til adressa.no.

Brannvesenet skumla landingsstripa for å forhindre brann. Selv om piloten er uskadd, tror Lettnes at helsepersonellet likevel sjekker tilstanden til piloten. Namdalsavisa skriver at piloten er i 60-årene og kommer fra Namdal.

– Da han skulle ta av fra Snåsa fikk han problemer med det ene hjulet. Han varslet flyplass-lederen på Stor-Amdal som varslet videre til nødetatene, sier operasjonsleder Dag Hjulstad i Nord-Trøndelag politidistrikt til NA.

Mikroflyet tok av fra Stor-Amdal i Overhalla, og var innom Snåsa.

– Da han skulle ta av fra Snåsa fikk han problemer med det ene hjulet. Han varslet flyplass-lederen på Stor-Amdal som varslet videre til nødetatene, forteller Hjulstad til NA.

Før flyet landet kunne grunneier på Stor-Amdal, Oskar Saugestad, fortelle at flyet måtte sirkulere flere ganger før det landet.

– Flyet fikk problemer med det ene hjulet, forteller Oskar Saugestad til NA.

- Heldigvis hadde piloten nok drivstoff til å sirkulere over bakken, mens vi ventet på luftambulansen, sier Lettnes.

Brannvesenet er på stedet, og ifølge Saugestad henger et av hjulene løst.

Flystripa på Stor-Amdal er 290 meter lang, og åtte meter bred.