Politibetjentene som utsteder nødpass på flyplassen har hatt hendene fulle i juni. Det kan politioverbetjent Arne Henrik Ulvin ved Stjørdal lensmannskontor fortelle.

- I juni ble det utstedt totalt 1092 pass her på Stjørdal. Det er et tall som er veldig høyt til oss å være, og gir et snitt på rundt 50 pass hver dag, sier Ulvin.

Av disse er det hele 148 nødpass, noe som ifølge Ulvin er langt høyere enn samme måned i fjor. Til sammenligning ble det utstedt rundt 500 nødpass til sammen i 2014.

Har avvist flere

Ulvin forteller at politiet på Værnes strekker seg langt, men at man ikke har noen garantier for at man står med det gule nødpasset i hånda dersom man kommer rett før reisen.

- Vi har vært nødt til å avvise folk i juni. På enkelte tider av døgnet er politimannskapene opptatt med andre oppdrag, og da må de reisende gjøre vendereis. Vi anbefaller de som bestiller seg tur å sjekke at alt er i orden, sier Ulvin, som legger til at det også er mulig å få nødpass ved de største lensmannskontorene i politidistriktet.

Dårlig vær har skylda

Han tror deler av årsaken til det store presset rett og slett kan være været.

- Vi må nok tilskrive det den begredelige sommeren vi har. Mange drar på hopp-på-turer uten å sjekke at de har passet i orden. Andre tar bare en råsjanse på at det ordner seg, sier Ulvin.

Dersom du skal på ferie i sommer og ha pass bør du kjappe deg. Adressa.no skrev onsdag om svært stor pågang ved passkontoret i Trondheim. Ved drop-in-timer er det svært lang ventetid.

Går ikke tom

Ifølge Ulvin er det ingen fare for at man skal gå tom for nødpass på Stjørdal. Politiet har skaffet seg et godt lager før sommeren, men enkelte dager går det unna. Det er imidlertid kapasiteten som kan være problemet.

- Sist lørdag gikk det 12-13 nødpass på én dag. Om man beregner at det tar mellom 15 og 30 minutter for hvert pass så går det med mange timeverk, sier Ulvin.

Politioverbetjent Arne Henrik Ulvin ved Stjørdal lensmannskontor opplyser at politiet forsøker å strekke seg langt for å gi ut nødpass. Foto: Jens Petter Søraa