Anders Bardal hoppet i Granåsen i fjor. Det får han også muligheten til i verdenscupen i samme anlegg 6. og 7. desember. Foto: GLEN MUSK

- 7. november skal det være klart for snøproduksjon, og 15. november skal vi ha gjort ferdig anlegget til inspeksjonen FIS har varslet for endelig godkjenning før verdenscupen i desember, sier prosjektleder for ombyggingen, Torstein Knutsen i Grunnarbeid AS.

Skeptisk

Rennleder for konkurransene i hopp i Granåsen, Hroar Stjernen, frykter at en forsinkelse i arbeidet kan koste Granåsen verdenscuprenn, ikke bare i desember, men også i fremtiden.

Selv om tidsrammen er knapp, lover Knutsen at fristene skal holdes:

– Vi rår over de nødvendige ressursene som behøves, og om nødvendig kommer vi til å jobbe 24 timer i døgnet den uken som gjenstår frem til 7. november slik at nødvendig snøproduksjon kan starte da. Det blir hektisk og det arbeides på spreng, men jeg kan love det skal ikke stå på oss om det blir verdenscup i hopp i Granåsen i desember. Anlegget skal bli ferdigstilt til nødvendig godkjenning, og vi har til hensikt å ha alt det vi skal gjøre klart til 15. november. Det eneste vi ikke kan ordne med er at Kong Vinter kommer med minusgrader og snø, sier prosjektleder Knutsen.

En avtalt inspeksjon

For Trondheim kommune kom det som en overraskelse at besøket til rennsjef Walter Hofer i FIS skulle være hastebestemt for å se på fremdriften og ferdigstillingen av anleggsutbyggingen. Hofer har varslet sin ankomst mandag 17. november.

- Det har hele tiden vært avtalt at FIS skulle komme på besøk for å foreta en endelig godkjenning av anlegget før verdenscupen, og Walter Hofers besøk har vært klarert i lang tid, sier rådgiver Mona Riise Fjærtoft i rådmannens fagstab.

Arbeidet i Granåsen skal bli ferdig til verdenscupen.
Foto: RUNE PETTER NESS
Hroar Stjernen frykter for verdenscupens fremtid i Granåsen, men får nå garantier for at arbeidet i anlegget blir ferdig i tide. Foto: JENS PETTER SØRAA