Klokken 14 fredag gikk fellingstillatelsen ut på skadebjørnen i Snåsa.

Et skadefellingslag på 13 personer hadde da hatt 24 timer på seg for å finne bjørnen som har revet flere av Ragnar Omli sine sauer.

Kontakt med bjørnen

- Bjørnen var i området. Vi fikk kontakt i natt, men den smatt forbi oss, sier leder Kjell Bergli i viltnemda på Snåsa.

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag ga skadefellingstillatelse etter at det ble funnet tre søyer dokumentert tatt av bjørn onsdag og torsdag. Det ble funnet ferske bjørnespor ved kadaverne.

- Kommer tilbake

Bergli, som også er leder i det kommunale skadefellingslaget, sier bjørnen ble skremt ut av området og at det derfor ikke blir aktuelt å søke om fornyet fellingstillatelse i denne omgang.

- Det var en ungbjørn. Vi fant et gammelt hi som bjørnen i løpet av gårdagen hadde begynt å grave i. Han kommer nok tilbake, mener viltnemd-lederen.

Frykter bjørnen i sommer

Sauebonde Ragnar Omli forteller at de fant to voksne sau og to lam natt til fredag. Han har fått bekreftet fra rovdyrkontakten at også de to nye sauene er tatt av bjørn, men det ene lammet trolig er tatt av gaupe. Det siste lammet har han ikke fått endelig svar på ennå.

Omli er slett ikke overrasket over tapene.

- Vi var sju beitebrukere i dette området. Nå er det bare to besetninger igjen. Den siste ga seg i vinter. Jeg har hatt mer problemer med jerv enn bjørn tidligere. Bjørnen har vært større problem for de andre bestningene. Men bjørnen må ha mat. Når de andre er borte blir vel mine sauer matfatet for bjørnen i sommer, sier Omli.