Et jaktlag dro ut i Steinfjellet i Namsskogan torsdag kveld for å se etter bjørnen som hadde felt tre søyer og ett lam tidligere denne uka.

- Da vi dro ut ble det funnet et nytt kadaver og spor etter en ny bjørn. En temmelig stor en også, sier fellingsleder Kåre Vik i skadefellingslaget i Namsskogan kommune til adressa.no.

- Må fortsette jakten

Jaktlaget hadde opprinnelig fått fellingstillatelse til klokken 13 fredag.

Etter et møte med Fylkesmannen i Nord-Trøndelag fredag ettermiddag fikk jaktlaget fellingstillatelse frem til mandag klokken 13. De skal ut igjen i kveld for å jakte bjørn.

- Det er mye sau i dette området, og vi har nå to forskjellige bjørner som tar sauer hver natt. Jeg synes at vi må fortsette jakten for å få slutt på lidelsene, sier fellingsleder Kåre Vik.

- Tortur å stå i ro

Bjørnen skal, ifølge Vik, ha tatt sauen og dratt den med seg oppover en bakke på rundt 150 meter, men derfra har sporene forsvunnet.

Det er vanskelig jaktforhold i området. Bjørnejegerne har tatt seg frem i høy vegetasjon, regn og med knott og mygg på alle kanter.

- Det har vært tortur å stå i ro, så bjørnen må ha blitt blitt skremt vekk av jaktlaget, sier Vik.

Jegerne måtte gi seg rundt 02.00 natt til fredag, uten å ha felt noen av bjørnene.

Uro i saueflokken

Rovviltkontakt for Statens naturoppsyn, Reidar Smalås, fant fredag morgen sauekadaveret fra det siste bjørneangrepet.

- Det er dokumentert at det er bjørn som har tatt denne sauen. Den har blitt bitt over nesen, noe de andre kadaverene ikke hadde. To forskjellige måter å drepe på er en indikasjon på at det er flere bjørner her, sier Smalås.

Saueeieren har radiomerket sauene sine og får elektronisk rapport hver andre time om hvor sauene oppholder seg. Ifølge rapporten det siste døgnet har saueflokken hatt veldig stor fart på seg.

- De har forflyttet seg over store avstander. Det tyder på uro i flokken, og er ikke så rart når det er flere bjørner i området, sier Smalås.