Kripos er koblet inn etter to dødsfall i Nord-Trøndelag. Atle Fjerstad (61) ble funnet død i en bopel på Snåsa onsdag 7.november.

- Nærmere undersøkelser i saken medførte at avdøde ble begjært obdusert. På bakgrunn av funn under obduksjonen pågrep politiet en kvinne i saken, skriver politiet i en pressemelding.

- Det var funn på stedet og taktisk politiarbeid som førte til at kvinnen ble pågrepet, sier kommunikasjonsrådgiver Asle Jakob Iversen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Ifølge Iversen ble kvinnen pågrepet fredag ettermiddag og ble siktet etter at hun hadde sittet i avhør. Kvinnen skal ha vært i 50-årene, og skal ha vært konen til den avdøde mannen.

Siktet døde i cellen

Kvinnen ble siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

- Kvinnen ble innsatt i politiets arrest på Steinkjer fredag hvor hun lørdag morgen ble funnet død på cella, skriver politiet.

Kvinnen ble funnet død på cella ca. klokken 06.45 lørdag morgen.

- Vi vil ikke kommentere årsaken til dødsfallet til kvinnen. Det blir etterforsket av Spesialenheten for politisaker, sier Iversen.

Kripos er anmodet om bistand til etterforskning i denne saken.

Kan tyde på selvdrap

Spesialenheten for politisaker etterforsker dødsfallet til kvinnen. De ble varslet av Nord-Trøndelag politidistrikt klokken 07.23 lørdag.

- De første undersøkelsene kan tyde på at det er snakk om et selvdrap, men vi etterforsker saken videre og holder alle muligheter åpne, sier regionsleder Terje Aas ved Spesialenheten for politisaker til adressa.no.

Spesialenheten for politisaker jobber på stedet i Steinkjer. De holder på å gjennomgå åstedet, foretar avhør og går igjennom videoer i forbindelse med dødsfallet i cella.

- Siden dette skjedde i politiets lokaler er spesialenheten i politisaker innblandet. Vi har sikret oss operasjonsloggen, arresttilsynslog og avhører tjenestemenn utover dagen, sier Aas.

Spesialenheten i politisaker avhører tjenestemenn etter at en kvinne ble dunnet død på cella. Foto: Alexander Killingberg