Ulykken ble varslet til politiet klokken 07.30 søndag morgen. Da hadde en gravemaskin med fører sklidd ut i Rungstadvatnet.

Føreren ble berget i land klokken 08.19 og livreddende førstehjelp igangsatt. Mannen ble fløyet til St. Olavs Hospital for videre behandling, men livet sto ikke til å redde.

- Det er bekreftet at mannen omkom. Mannens pårørende er varslet, sier operasjonsleder Rune Reinsborg ved Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Lå under i 40 minutter

Søndag kveld ble mannens navn frigitt. Det var 50 år gamle Ståle Derås fra Steinkjer som omkom.

50-åringen lå under vann i førti minutter før han ble reddet opp. Han var ansatt i et lokalt entreprenørfirma. Ulykken skjedde i forbindelse med vedlikehold av en strekning av E6 nord for Steinkjer. Veidekke er hovedentreprenøren for utbedringen av strekningen. Selve arbeidet skal imidlertid ha blitt utført av innleide ressurser.

E6 hadde vært stengt på grunn av dette arbeidet siden klokken 20 fredag kveld.

- Det var bare avslutningsarbeidet som gjensto da ulykken skjedde, sa regionleder Olav Kåre Fuglem i Statens vegvesen Nord-Trøndelag.

Vegvesenets krisestab skal nå se nærmere på hvordan ulykken kunne skje. Mannens kolleger og pårørende vil bli fulgt opp av lokale kriseteam.

Skal avhøre vitner

Politiet gjennomførte sin åstedsgranskning i løpet av søndags for- og ettermiddag. Dette arbeidet er avsluttet og E6 ble åpnet for trafikk. Ifølge operasjonsleder Rune Reinsborg var det flere personer til stede i området da hendelsen inntraff. Avhør av disse gjenstår.

Gravemaskinen ligger fortsatt i vannet. Det er ventet at denne blir hentet opp i løpet av søndag kveld. Klokken 22.00 stenges veien slik at maskinen kan hentes opp av vannet.

Politiet gjennomførte åstedsundersøkelser søndag ettermiddag. Foto: ERLING SKJERVOLD