Da en av butikkens medeiere møtte opp i Inntrøndelag tingrett erkjente hun ikke straffskyld. Hun mener at de ti Smith & Wesson foldekniver med springfunksjon ikke faller under kategorien ulovlige springkniver.

Det var i august i år at butikken innførte de ti knivene via flyfrakt fra New York til Norge.

Våpenforskriftene sier at det er forbudt å inneha springkniver og retten legger til grunn følgende definisjon: kniver hvor bladet er skjult inne i grepet, hvorpå knivbladet spretter ut i stor hastighet, enten sideveis hengslet som en foldekniv eller direkte ut av enden på grepet, ved å trykke eller skyve på en knapp.

Retten fikk teste en av de aktuelle knivene, og den ser ut som en foldekniv, men har en knapp på toppen av grepet. Knivbladedt spretter ut i stor hastighet.

Retten mente at butikken burde ha forstått at disse knivene ville bli definert som springkniver. Tiltalte forklarte i retten at de hadde gjort undersøkelser som viste at knivene ikke ble ansett som springkniver i det amerikanske markedet, og de var dermed ikke klar over at de gjorde noe galt da de fikk knivene inn i Norge.

Butikken i Trondheim ble dømt til å betale en bot på 12 000 kroner, og de må også tåle inndragnig av de ti knivene. De ble også dømt til å betale saksomkostninger.