Politiet ble varslet om hendelsen i Steinkjer klokken 22.16 mandag kveld.

- Meldingen gikk ut på at en mann var stukket med kniv, sier operasjonsleder Lars Letnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Til sykehus

Flere politipatruljer ble umiddelbart sendt til stedet. Det ble også ambulanser. Da patruljene kom frem, var mannen tatt hånd om av ambulansepersonell.

- Han var da under behandling for skadene. Han kjøres til sykehus, sier Letnes.

Senere ble det klart at personen ble fraktet med luftambulanse til St. Olavs Hospital i Trondheim. Det dreier seg om en litauer i slutten av 20-årene.

- Vedkommende har et arbeidsforhold på Steinkjer, forteller Letnes.

Uklart hendelsesforløp

Ifølge operasjonslederen er det uklart hva som har skjedd. Mannen ble imidlertid funnet utendørs. Han skal ha fått et stikk i brystet fra siden. Det ble først antatt at mannen hadde punktert en lunge, men det ble i løpet av natta avkreftet.

- Mannens tilstand skal være stabil, og det var ikke så veldig alvorlig, opplyser operasjonssentralen tirsdag morgen.

Leter etter våpen

Området rundt et frittliggende bolighus ble sperret av i etterkant av hendelsen. Det ble gjennomsøkt av politiet.

På stedet befant det seg, i tillegg til den skadde, to personer. De to, en kvinne og en mann, er innbrakt. Hvilken befatning de har hatt med forholdet er foreløpig uklart. Personene har foreløpig ikke status som mistenkt og er heller ikke siktet for forholdet. Disse er også litauere.

Politiet lette etter hendelsen etter mulige gjerningspersoner, men i 00.30-tiden kan Letnes fortelle at letingen er avsluttet. Det kan imidlertid ikke utelukkes at det befant seg flere personer på adressen.

Kriminalteknikere tilkalt

- Nå blir det gjort kriminaltekniske undersøkelser på stedet. Etter det får vi vurdere om noen av de involverte får endret status etter det, sier Letnes.

Saken preges også av noen språkbarrierer, og politiet er usikre på hvorvidt de får avhørt de innbrakte i løpet av natta. Det er også alkohol med i bildet som vanskeliggjør arbeidet.

Stikkvåpenet er ikke funnet.

Flere ambulanser ble koblet inn da meldingen om knivstikkingen kom. Foto: Leif Arne Holme
Et helikopter fra luftambulansen ble tilkalt. Den skadde er fløyet til sykehus. Foto: Leif Arne Holme