Den endelige obduksjonsrapporten etter drapet i Snåsa i november i fjor er nå klar.

– Det er ingenting nytt der, men vi får bekreftet det vi har visst tidligere. Dødsårsaken er entydig, og det er ingen tvil om at Fjerstad døde som følge av massiv vold mot bakhodet. Han ble påført flere slag med en murhammer, forteller etterforskningsleder Bengt Ivan Blom ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Blir sannsynligvis henlagt

Atle Fjerstad ble funnet død i sin seng hjemme i Snåsa onsdag 7. november i fjor. To dager senere ble kona pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Hun begikk selvmord på varetektscella på Steinkjer politistasjon tidlig om morgenen lørdag 10. november. Politiet rakk aldri å avhøre henne. Den endelige obduksjonsrapporten angir ikke eksakt når Atle Fjerstad døde. Han ble sist sett mandag kveld, to dager før han ble funnet død.

– Obduksjonsrapporten utelukker ikke at drapet skjedde før funndato onsdag 7. november. Vi er nå nærmest ferdige med etterforskningen. Saken vil deretter bli oversendt til statsadvokaten. Den blir mest sannsynlig henlagt fordi siktede er død, opplyser etterforskningsleder Blom.

Tause om motiv

Han vil ikke si noe om hvorvidt politiet mener drapshandlingen var planlagt. Politiet har imidlertid fått opplyst fra vitner at murhammeren normalt ble oppbevart i en redskapsbod utenfor huset.

– Det er derfor naturlig at vi har en teori om at siktede tok med drapsvåpenet inn i huset. Vitnene mener det er lite trolig at murhammeren lå inne i huset fra før, forteller Blom.

Politiet sier de har tanker om hva som kan være motivet bak drapet. Blom ønsker imidlertid ikke å kommentere hva dette dreier seg om.