- Brannmannskaper og politi var tidlig på plass ved Floren kapell, og det er sprøytet vann på veggen i kapellet og i terrenget rundt. Nå mener vi at kappelet er utenfor fare, sier operasjonsleder Stein-Roger Olsen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Redd for gnister

Klokka 13.50 jobber fortsatt brannmannskaper fra Brannvesenet i Stjørdal og Malvik for å demme opp for bråtebrannen.

- Vi kan fortsatt ikke si at det er 100 prosent kontroll på denne. Det er svært tørt i marka, men ingen vind, sier operasjonsleder.

Evakuerer nabogård

Siden brann og politi fikk melding om brannen klokka 12.16, har ilden spredt seg til et over et fem mål stort område.

Ifølge operasjonsleder er en nabogård evakuert, og det skal ikke være fare for spredning til eiendommen.

Meråkerbanen stengt

- Jernbanesporet går bare ti meter fra hovedbygningen på huset. Dette medførte at Meråkerbanen ble stengt klokka 12.35, ifølge operasjonsleder.

Første togpassering er Nabotåget som går fra Trondheim klokka 16.50 i ettermiddag.

- Det er ikke meldt skader på jernbanen, og anser det for tvilsomt at brannen får konsekvenser for togtrafikken, sier pressevakt Kjell Brakken i Jernbaneverket.

Det som begynte som en bråtebrann utviklet seg raskt til et inferno. Gårdstunet har totalt fire bygninger som står tett, og ilden antente den ene etter den andre. Brannmannskapene så ingen mulighet til å redde bygningene, og foretar nå en kontrollert nedbrenning.

- Gården er bebodd, men vi vet foreløpig ikke hvor mange personer som bor i husene. Den mest positive melding akkurat nå, er at vi ikke har fått melding om personskader, eller skader på dyr, sier operasjonsleder.

Bistand fra sør

Malvik brannvesen har sendt en tankbil for å bistå mannskapene fra Stjørdal med vannleveranse, melder 110-sentralen i Sør-Trøndelag på Twitter.

Melding om brannen ble registrert klokka 12.16.

Har du bilder, video eller opplysninger? Send til webred@adresseavisen.no eller som mms til 07200 med kodeord TIPS.

Meråkerbanen ble stengt klokka 12.35, fordi jernbanesporet passerer 10 meter bak de brennende bygningene. Foto: Erling Skjervold