En mann i begynnelsen av 20-årene ble fløyet til sykehus i Trondheim med alvorlige skader etter den kraftig frontkollisjon på fylkesvei 763 ved Fossem i Steinkjer.

- Vi hadde kontakt med sykehuset søndag kveld, og situasjonen er fortsatt alvorlig og uavklart, sier operasjonsleder Bjørn Haugan ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Mannen behandles ved intensivavdelingen.

Kraftig smell

- Vi fikk først melding om at det var hørt en kraftig smell og observert noe røyk. Et par minutter senere fikk vi melding om at det hadde vært en kollisjon, opplyser innsatsleder Bård Krogstad i Nord-Trøndelag polidistrikt.

Bilene som kolliderte var en minibuss på vei mot Steinkjer, og en mindre personbil på vei mot Stod. Det var kun en person i hver av bilene, og føreren av personbilen ble sittende fastklemt etter kollisjonen.

- Han måtte skjæres ut av bilen, sier Krogstad.

Han melder også om store materielle skader i fronten på begge bilene.

Sendt med luftambulanse

Luftambulanse ble kalt til stedet, og har fraktet føreren av personbilen til St. Olavs Hospital i Trondheim. Ifølge politiet på stedet har føreren pådratt seg skader i hode og nakke, men pasienten skal ha pustet selv da han ble brakt i luftambulansen. Han var ikke ved bevissthet.

- Føreren av kassebilen har kanskje noen skader i skulder og i en fot, sier Krogstad.

Føreren av minibussen er i midten av 40-årene.

Ulykkesårsaken er ikke kjent.

Veien ble holdt stengt mens bergingsarbeidet pågikk, men det er gode omkjøringsmuligheter i området.

Alle nødetatene ble sendt til stedet for kollisjonen. Foto: Leif Arne Holme
Føreren av denne bilen slapp fra ulykken uten alvorlige skader. Foto: Leif Arne Holme