I en måneds tid har denne hjorten beitet sammen med saueflokken til gårdbruker Ola Kjelvik ved Landsem Gård i Snåsa. Den er tilsynelatende ikke redd for folk, og Kjelvik  selv har vært rundt 20 meter fra hjorten på det nærmeste.

- Den virker ganske tam. Det ser ut som om den rett og slett har funnet seg en ny flokk, sier Kjelvik til Snåsningen. Det var de som først omtalte saken i sin papirutgave.

Har blitt borte

De siste par dagene har imidlertid ikke hjorten gjort seg til kjenne. Om den har tatt seg en pause fra sine nye venner, om den ble lei av sauflokken, eller om den rett og slett har blitt jegernes rov er usikkert.

- Det er jo skumle tider for hjorten nå med alle jegerne i skogen. Den kan fort ha havnet på en eller annen låve, sier Kjelvik til Adressa.no.

Hjorten i saueflokken har vært stor underholdning for forbipasserende, men saueflokken har kanskje ikke vært så underholdende som hjorten hadde håpt på.

Stanget og slåss

- Det virker som den har vært ute etter litt action. Den har småslåss med sauene, stanget litt på dem og ridd litt på dem. Det er tydelig at det er en vill ungdom som har prøvd å finne noen å holde sammen med, sier Kjelvik.

Sauene gir imidlertid ikke så mye tilbake. Ifølge bonden er de mest opptatt av å spise og ta livet med ro.

- Muligens begynte den å bli litt lei. De siste gangene jeg så den hadde den begynt å jage rundt på sauene, forteller han.

I fjor satte Kjelvik opp et såkalt rovdyravvisende gjerde for å beskytte sauene mot bjørn. Men hjorten lar seg ikke stanse.

- Hjorten hopper nok inn og ut av gjerdet som han vil, men trives tydeligvis godt innenfor gjerdet, sier Kjelvik.

Ny opplevelse

Gårdbrukeren har ikke opplevd noe slikt før, men har hørt historier om lignende tilfeller fra andre steder. Han har også blitt fortalt om en reinsdyr som hadde lignende oppførsel.

- De opplever det nok som en trygghet å ha en flokk, sier bonden.

Ifølge Snåsningen skal sauene snart inn fra beite. Dersom hjorten dukker opp igjen er det heller tvilsom om den får bli med inn i fjøset når kulda kommer.