Ordfører Einar Strøm ble varslet klokken 13.45 om hendelsen som ryster det lille tettstedet. Et lite barn ble funnet død i en bolig i Vanvikan. Barnets far er pågrepet.

- Vi har en beredskap som gjør at vi kan samle kriseledelse på kort varsel, men det vil ikke skje i kveld. Nå er vår oppgave å ta være på nært pårørende som trenger hjelp. Vi skal også følge opp vårt eget personale som har hatt en tøff dag, og selvfølgelig bidra med relevant informasjon til innbyggerne, forklarer Strøm på telefon.

- Mange kjenner mange

Ordføreren bor selv i Vanvikan, og beskriver det som et tettsted hvor mange kjenner hverandre. Stedet har i underkant av 1000 innbyggere. I morgen vil politikerne bli informert i formannskapsmøtet.

- I små miljø så gjør slike tragiske hendelser enda mer inntrykk. Mange kjenner mange, og dette setter sine spor, sier han.

Han vet at det store samtaletemaet på arbeidsplasser, barnehager og skoler i morgen vil være det mistenkelige dødsfallet.

- Alle vil snakke om dette i morgen. Vi må spesielt tenke på hvordan barn reagerer på at barn dør brått. Det kan skape utrygghet, forklarer Strøm, som selv er utdannet pedagog.

Skaper utrygghet

Å ta vare på barn som vil ha vansker med å forstå hva som har skjedd, er en stor oppgave for foreldrene fremover.

- En slik situasjon skaper mange spørsmål, utrygghet og angst hos barn. Jeg vil sterkt oppfordre at foreldre i Leksvik snakker med sine barn. Man må regne med at barnet får høre noe, og derfor er det viktig å snakke med barna om hva de vet, og hva de lurer på, sier han.

- Må ikke dysse ned

Strøm mener at noe det verste man kan gjøre er å legge lokk på hendelsen.

- Når noe sånt skjer så nært, så kan du ikke dysse det ned. Ansatte ved barneskoler og barnehager har også et ansvar, men det viktigste er hva som skjer ved kjøkkenbordet. Du verden så mye barn forstår, bare man snakker om det, understreker han.

Politi og ambulanse på plass i Vanvikan onsdag ettermiddag. Foto: Alexander Killingberg
Leksvik-ordfører Einar Strøm tror mange i kommunen vil være berørt av det som har skjedd. Foto: STEINAR FUGELSØY